Το SAMSUNG SmartThings υποστηρίζει πλέον το Matter 1.2, καλωσορίζοντας νέους τύπους συσκευών

2 μήνες πριν
SAMSUNG SmartThings

Η SAMSUNG ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια του έξυπνου σπιτιού, χάρη στις πρόσφατες αναβαθμίσεις που ανακοίνωσε για την πλατφόρμα SmartThings. Το κύριο σημείο εστίασης είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Matter 1.2, η οποία υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα διαχειρίζονται και θα ελέγχουν το δίκτυο των συνδεδεμένων συσκευών τους.

Η υποστήριξη του Matter 1.2 επιτρέπει σε συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών να επικοινωνούν και να συνεργάζονται ανεξάρτητα από την προέλευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι έξυπνα φώτα, ηχεία, ψυγεία, air-condition και άλλες συσκευές θα μπορούν πλέον να συνδέονται και να ελέγχονται συντονισμένα, δημιουργώντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία έξυπνου σπιτιού.

Οι νέες προσθήκες στο SmartThings της SAMSUNG στοχεύουν στην ενοποίηση, την ευελιξία και την απλότητα, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να μετασχηματίσει ριζικά την εμπειρία του έξυπνου σπιτιού για τους χρήστες. Η ενσωμάτωση του Matter 1.2 αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι νέες συσκευές που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν:

1. Ψυγεία: Πέρα από τον βασικό έλεγχο θερμοκρασίας, καλύπτονται και ειδικές συσκευές όπως καταψύκτες και ψυγεία κρασιών.

2. Κλιματιστικά δωματίου: Προστίθεται έλεγχος θερμοκρασίας και λειτουργίας ανεμιστήρα για αυτόνομες μονάδες.

3. Πλυντήρια πιάτων: Περιλαμβάνεται απομακρυσμένη εκκίνηση και ειδοποιήσεις προόδου, καθώς και συναγερμοί για διάφορα σφάλματα λειτουργίας.

4. Πλυντήρια ρούχων: Υποστηρίζονται ειδοποιήσεις προόδου, όπως η ολοκλήρωση κύκλου.

5. Ρομποτικές σκούπες: Προσφέρεται έλεγχος λειτουργιών όπως ο τρόπος καθαρισμού και η παρακολούθηση κατάστασης.

6. Ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα: Υποστηρίζονται ειδοποιήσεις, οπτικοί και ηχητικοί συναγερμοί, καθώς και αυτοέλεγχος.

7. Αισθητήρες ποιότητας αέρα: Καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των PM1, PM2.5, CO2 και άλλων.

8. Καθαριστές αέρα: Συνδυάζουν λειτουργίες αισθητήρων ποιότητας αέρα και ανεμιστήρων, με δυνατότητα παρακολούθησης φίλτρων.

9. Ανεμιστήρες: Προστίθενται ως ξεχωριστός τύπος συσκευής με υποστήριξη για διάφορες λειτουργίες και κινήσεις.

Αυτές οι προσθήκες αναμένεται να ενισχύσουν την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την απλότητα στη χρήση έξυπνων οικιακών συσκευών, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για το μέλλον του έξυπνου σπιτιού.

Παράλληλα, η SAMSUNG ενσωματώνει και άλλες καινούριες λειτουργίες στο SmartThings, όπως τις "Shareable Routines". Η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται αυτοματοποιημένες ρουτίνες με φίλους, οικογένεια και επισκέπτες, καθιστώντας το σύστημα πιο κοινωνικό και εύχρηστο.

Επίσης, η νέα λειτουργία "Device Control" προσφέρει βελτιωμένη πρόσβαση και χειρισμό των έξυπνων συσκευών, χάρη σε μεγαλύτερες κάρτες που παρουσιάζουν περισσότερες επιλογές ελέγχου. Οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν την κεντρική σελίδα ελέγχου, έχοντας άμεση πρόσβαση σε ό,τι χρειάζονται.

Τέλος, οι βελτιώσεις στη λειτουργία "SmartThings Energy" βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέροντας μια πιο διασκεδαστική και ανταποδοτική εμπειρία, με ενεργειακά στατιστικά και ανταμοιβές.