Στην κυκλοφορία τα νέα smartwatch της GARMIN, FĒNIX®️ 7 PRO SOLAR, EPIX™️ PRO και INSTINCT®️ 2X SOLAR

10 μήνες πριν
GARMIN, FĒNIX®️ 7 PRO SOLAR, EPIX™️ PRO και INSTINCT®️ 2X SOLAR

Η GARMIN παρουσίασε τις Pro εκδόσεις για τις σειρές FĒNIX®️ 7 και  EPIX™️, οι οποίες είναι από τις πιο δημοφιλείς της εταιρείας. Παράλληλα ανακοίνωσε και το INSTINCT®️ 2X SOLAR, ένα μοντέλο το οποίο προορίζεται για πιο «δύσκολες» συνθήκες. 

Ας τα δούμε αναλυτικά:

GARMIN FĒNIX®️ 7 PRO SOLAR

Αποτελώντας ένα από τα best seller της GARMIN, η εταιρεία επεκτείνει τη σειρά των κορυφαίων multisport smartwatches της, η οποία διαθέτει GPS και ηλιακή φόρτιση. Όπως και στην περίπτωση του epix Pro έτσι και εδώ, μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες είναι αυτή του φακού LED με μεταβλητή ένταση και κόκκινο φως ασφαλείας προκειμένου να υπάρχει καλύτερη επίγνωση της κατάστασης όταν προπονείσαι στο σκοτάδι.

Η οθόνη όλων των μοντέλων της σειράς διακρίνεται για τα επανασχεδιασμένα pixel και τον οπισθοφωτισμό που κάνουν πιο ευανάγνωστη την οθόνη σε εξωτερικό χώρο, παρέχοντας αυξημένη φωτεινότητα, αποτελεσματικότητα στην κατανάλωση και προσαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες φωτός. Η κάσα είναι από ενισχυμένο με ίνες πολυμερές με μεταλλική στεφάνη και πλάτη. Το νέο Fenix υποστηρίζει τα στρατιωτικά πρότυπα για αντοχή σε θερμοκρασία, νερό και κραδασμούς.

Σε ότι αφορά τη μπαταρία του, η δυνατότητα της ηλιακής φόρτισης χαρίζει στο smartwatch μέχρι και 37 ημέρες αυτονομία στη λειτουργία smartwatch και 139 ημέρες σε λειτουργία Expedition.

Επιπλέον το GARMIN FĒNIX®️ 7 PRO SOLAR αποκτά έναν νεότερο αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ο οποίος σε συνδυασμό με τους βελτιωμένους οπτικούς αισθητήρες και τους εξειδικευμένους αθλητικούς αλγόριθμους, καθιστά ευκολότερο να κατανοήσεις πώς ανταποκρίνεται το σώμα σου στις προπονήσεις. Πλέον, η λειτουργία “βαθμολογία αντοχής” μπορεί να μετρήσει πόσο εύκολο είναι να διατηρείς μια παρατεταμένη προσπάθεια, λαμβάνοντας υπόψη "δεδομένα προπόνησης, όπως VO2 max, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα φορτία προπόνησης και άλλες αθλητικές ασχολίες", αναφέρει χαρακτηριστικά η GARMIN.

Η νέα λειτουργία Up Ahead προβάλλει σημεία ελέγχου και σημεία ενδιαφέροντος για τη διαδρομή σου, ενώ οι ενημερώσεις καιρού μπορούν να σου δείξουν τις επερχόμενες καιρικές συνθήκες και άλλα δεδομένα καιρού.

Εννοείται ότι στα διαθέσιμα προγράμματα θα βρεις σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, με τη GARMIN να προσθέτει τα Rafting, motocross, overlanding και άλλα sports προκειμένου να μένεις πάντα δραστήριος.

Οι διαθέσιμες διαστάσεις του GARMIN FĒNIX®️ 7 PRO SOLAR είναι στα  42mm, 47mm και 51mm ενώ και τις τρεις μπορείς να τις βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

GARMIN EPIX™️ PRO

Με το EPIX™️ PRO, η GARMIN φέρνει ένα σωρό νέες αναβαθμίσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την προσθήκη δραστηριοτήτων παρακολούθησης αθλημάτων στο smartwatch, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ιππασία. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Red Shift που αλλάζει τα χρώματα της οθόνης σε αποχρώσεις του κόκκινου για να σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στο σκοτάδι.

Επιπλέον, το EPIX™️ PRO φέρει αρκετές ομοιότητες με το FĒNIX®️ 7 PRO SOLAR, διαθέτοντας τις λειτουργίες “βαθμολογίες αντοχής” το Up Ahead, τις ενημερώσεις καιρού και τον βελτιωμένο αισθητήρα καρδιακών παλμών και όχι μόνο. Ίσως η πιο χαρακτηριστική ομοιότητα είναι η παρουσία ενσωματωμένου φακού LED με μεταβαλλόμενη ένταση για πιο εύκολη και κυρίως ασφαλή προπόνηση το βράδυ.

Κυκλοφορεί σε 3 μεγέθη στα 42mm, 47mm και 51mm αλλά και σε δύο εκδόσεις, Standar και Sapphire Edition. Με εντυπωσιακή AMOLED οθόνη και με τη GARMIN να χρησιμοποιεί εξελιγμένα υλικά κατασκευής όπως ζαφείρι και τιτάνιο, μπορείς να φοράς το epix Pro όλο το 24ωρο απροβλημάτιστα.

Στο μενού το GARMIN EPIX™️ PRO ο κάτοχός του θα εντοπίσει δεκάδες αθλητικές εφαρμογές οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, baseball, softball αλλά και ατομικά, καταγράφοντας δραστηριότητες όπως ενδυνάμωση, αερόβια, κωπηλατική, stair stepping, yoga και HIIT. Αν αγαπάς την ύπαιθρο, θα βρεις εφαρμογές για πεζοπορία, mountain bike, σκι, snowboard, surf, rafting και άλλα. Στις διαθέσιμες εφαρμογές ξεχωρίζει η δωρεάν εφαρμογή GARMIN Coach που σε προετοιμάζει για ένα αγώνα 5 ή 10 χλμ, ακόμα και για ένα Ημιμαραθώνιο, παρέχοντας προπονητικές συμβουλές, πρόβλεψη χρόνου και μία εβδομάδα προτεινόμενων ασκήσεων. Για δρομείς μεγαλύτερων αποστάσεων η σειρά epix Pro είναι εξοπλισμένη με χρήσιμα εργαλεία όπως PacePro, ClimbPro, real-time stamina και δρομική ισχύ από τον καρπό.

Ακόμα, ως μέρος της οικογένειας των smartwatch της GARMIN, υποστηρίζει το ψηφιακό πορτοφόλι της εταιρείας, το GARMIN Pay, για να μπορείς να πληρώνεις ανέπαφα με τη Payzy κάρτα σου, πανεύκολα και γρήγορα.

Από τα δυνατά χαρακτηριστικά του είναι και η εξελιγμένη χαρτογράφηση όπου σε συνδυασμό με την τεχνολογία SatIQ, τη λήψη σήματος multi-band και πολλαπλά δορυφορικά συστήματα multi-GNSS, δίνει ασυναγώνιστη ακρίβεια θέσης σε απαιτητικά περιβάλλοντα, βελτιστοποιώντας την ίδια ώρα και την αυτονομία της μπαταρίας.

GARMIN INSTINCT®️ 2X SOLAR

Τέλος, η GARMIN ανακοίνωσε και τα INSTINCT®️ 2X SOLAR, τα μεγαλύτερα smartwatch της σειράς Instinct με πλαίσιο 50χιλ. και μία πεντακάθαρη και μεγαλύτερη οθόνη υψηλής ανάλυσης 1.1” που προσφέρει υψηλή ευκρίνεια. Η ηλιακή φόρτιση σου προσφέρει απεριόριστη αυτονομία σε λειτουργία smartwatch όταν υπάρχει 3ωρη απευθείας έκθεση στον ήλιο (50.000 lux) την ημέρα. Όταν δύσει ο ήλιος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ενσωματωμένο φακό LED για να συνεχίσεις την προπόνησή σου, μένοντας την ίδια ώρα ορατός στους υπολοίπους για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η GARMIN αναμενόμενα έχει «φορτώσει» το INSTINCT®️ 2X SOLAR με πολλά προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, προπόνηση ενδυνάμωσης. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα που ανακοινώθηκαν, μπορείς να βασιστείς στην υποστήριξη multi-band GNSS για ακριβέστερη δορυφορική κάλυψη δορυφορικού σήματος σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Στα προγράμματα παρακολούθησης της καθημερινής σου δραστηριότητας, το νέο smartwatch της GARMIN ελέγχει τα επίπεδα ενέργειας, στρες, ύπνου, παλμούς και άλλα δεδομένα υγείας. Η έκδοση Tactical προσφέρει εξειδικευμένες επιχειρησιακές λειτουργίες, όπως συμβατότητα με γυαλιά νυχτερινής όρασης, προβολή σημείων, βαλλιστικούς υπολογισμούς και διπλής μορφοποίησης GPS για να είσαι "ετοιμοπόλεμος". Η λειτουργία Stealth σε καθιστά "αόρατο" απενεργοποιώντας την ασύρματη επικοινωνία και τον διαμοιρασμό δεδομένων.

Κάθε πρωί, το GARMIN INSTINCT®️ 2X SOLAR ετοιμάζει την πρωινή αναφορά του και σε ενημερώνει για την ποιότητα του ύπνου σου, της αποκατάστασης και της επερχόμενης προπόνησης, σε συνδυασμό με την κατάσταση HRV και την πρόγνωση καιρού. Η GARMIN δίνει πάντως τη δυνατότητα προσωποποίησης της αναφοράς με δεδομένα που εσύ θα επιλέξεις.

Θα βρεις και τις τρεις νέες σειρές της GARMIN στο κοντινότερο σου κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και online στο germanos.gr.