Σύνδεση ακουστικών βαρηκοΐας σε Windows 11 δοκιμάζει η MICROSOFT

5 μήνες πριν
Windows 11 laptop

Οι χρήστες Windows 11 σύντομα θα μπορούν να συνδέουν ακουστικά βαρηκοΐας στους υπολογιστές τους προκειμένου να μεταδίδουν ήχο από τους υπολογιστές τους, να πραγματοποιούν κλήσεις ή να ακούνε μουσική, όπως ανακοίνωσε η MICROSOFT.

Η πρόσφατη ενημέρωση Insider Preview Build 25977 των Windows 11 υποστηρίζει πλέον ακουστικά βαρηκοΐας εξοπλισμένα με τεχνολογία Bluetooth LE Audio. Ως εκ τούτου, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν απευθείας τα ακουστικά με τους υπολογιστές των Windows 11, όπως θα συνέδεαν οποιαδήποτε άλλη συσκευή Bluetooth.

Η λειτουργία αυτή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες συσκευές Windows με υποστήριξη για Bluetooth LE Audio, αν και η MICROSOFT αναφέρει ότι ολοένα και περισσότεροι υπολογιστές θα την προσφέρουν στο μέλλον. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει περισσότερες δυνατότητες για τα ακουστικά βαρηκοΐας με την πάροδο του χρόνου, όπως η δυνατότητα ελέγχου προεπιλογών ήχου εντός των Windows.

Τον περασμένο Μάιο, στην έκθεση Build, ανακοίνωσε πως θα προστεθεί υποστήριξη για Bluetooth LE στα Windows 11. Το συγκεκριμένο πρότυπο χρησιμοποιεί LC3 audio codec, το οποίο προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο παράλληλα εξοικονομώντας ενέργεια μπαταρίας. Επιτρέπει επίσης χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα μετάδοσης ήχου σε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, το Build 25977 παρουσίασε επίσης μερικές δυνατότητες ιδιωτικότητας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν μια εφαρμογή προσπαθεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία τους ή σε πληροφορίες Wi-Fi.

Τα ακουστικά και οι συσκευές ήχου γενικότερα έχουν τραβήξει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών τα τελευταία χρόνια. Η SONY κυκλοφόρησε αυτορρυθμιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας με τεχνολογία WS Audiology, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η APPLE εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα AirPods και ως ακουστικά βαρηκοΐας. Εφόσον η αγορά των συγκεκριμένων ακουστικών έχει μεγαλώσει και πλέον το κοινό μπορεί να τα αποκτήσει ευκολότερα, έχοντας και περισσότερες επιλογές, είναι βέβαιο πως ακόμη περισσότερες εταιρείες θα εξετάσουν την κατασκευή αντίστοιχων μοντέλων.