Συνεργασία GOOGLE & SAMSUNG για διαμοιρασμό εφαρμογών υγείας

1 έτος πριν
 Health Connect

Με μία σπουδαία δυνατότητα θα έρθει η καινούρια εφαρμογή υγείας της GOOGLE, Health Connect, λύνοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι και χρήστες Android συσκευών. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά ο συγχρονισμός δεδομένων άσκησης και φυσικής κατάστασης από διαφορετικές πλατφόρμες στις οποίες μάλιστα συμπεριλαμβάνονται οι SAMSUNG Health και Fitbit.

Κατά τη διάρκεια της GOOGLE I/O 2022, GOOGLE και SAMSUNG ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία για την ανάπτυξη του Health Connect, της υπηρεσίας που υπόσχεται να κάνει τα δεδομένα φυσικής κατάστασης του χρήστη πιο προσβάσιμα από ανάλογα apps. Ουσιαστικά το Health Connect θα αποτελέσει το hub, μέσω του οποίου οι διάφορες πλατφόρμες θα μπορούν να επικοινωνούν με έμμεσο τρόπο.

Η αρχή λειτουργίας του Health Connect είναι σχετικά απλή: οι συμβατές εφαρμογές υγείας και άσκησης, θα μοιράζονται τα δεδομένα τους μαζί του -με δεδομένο φυσικά ότι ο χρήστης είναι σύμφωνος με αυτό και προτίθεται να δώσει την άδειά του. Παράλληλα θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες που έχουν υποβάλλει άλλες εφαρμογές, δημιουργώντας έτσι μία εικόνα που ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα και τις συνήθειες του χρήστη.

Το Health Connect δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του ιδιωτικού απορρήτου του χρήστη, προβάλλοντας με τρόπο απόλυτα ξεκάθαρο τα δικαιώματα που έχει κάθε εφαρμογή όσον αφορά στις πληροφορίες που προσφέρει και λαμβάνει.

Αν για παράδειγμα -για να χρησιμοποιήσουμε τις δύο πλατφόρμες που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου- ο χρήστης φορά ένα smartband της Fitbit ενώ διαθέτει smartphone της SAMSUNG, τότε τα δεδομένα που καταγράφει το πρώτο θα περνούν στο Health Connect και από εκεί στην εφαρμογή SAMSUNG Health του δεύτερου. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που υποστηρίζονται είναι οι Leap Fitness, MyFitnessPal και Withings. Στην αρχή το Health Connect θα υποστηρίζει έξι κατηγορίες δεδομένων (δραστηριότητες, μετρήσεις σώματος, παρακολούθηση έμμηνου κύκλου, διατροφή, ύπνος, ζωτικά στοιχεία) με τον αριθμό τους να είναι αρκετά πιθανό να αυξηθεί σύντομα.