Τα AirPods θα αποκτήσουν λειτουργίες σχετικά με την υγεία της ακοής τα επόμενα δύο χρόνια

1 έτος πριν
old man wears AirPods and listens conversation

Τα AirPods της APPLE θα μπορούσαν να αποκτήσουν πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά υγείας που να αφορούν την ακοή του ιδιοκτήτη τους, μέσα στα επόμενα ένα με δύο έτη, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού του δελτίου "Power On", ο Gurman δήλωσε ότι η APPLE επιθυμεί να "αναβαθμίσει τα AirPods ώστε να γίνουν ένα εργαλείο υγείας μέσα στο επόμενο έτος ή δύο", προσθέτοντας "τη δυνατότητα να παίρνουν δεδομένα ακοής κάποιου είδους".

Η APPLE έχει ήδη προσθέσει αρκετά χαρακτηριστικά στα AirPods που επικεντρώνονται στην ακοή τα τελευταία χρόνια, όπως το Live Listen και το Conversation Boost. O Gurman σημειώνει πάντως ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τον FDA (την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ή δεν έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατο ακουστικού βοηθήματος. Δεδομένων της έμφασης που δίνει η APPLE σε λειτουργίες γύρω από την υγεία, ο δημοσιογράφος αναμένει ότι τα AirPods θα αναλάβουν τέτοιου είδους λειτουργίες "πιο επίσημα" στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, ο αναλυτής της APPLE, Ming-Chi Kuo, έχει προηγουμένως τονίσει την πρόθεση της εταιρείας να προσθέσει δυνατότητες βιομετρικής παρακολούθησης της υγείας σε μελλοντικά μοντέλα AirPods. Οι καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της APPLE έχουν περιγράψει ένα σύστημα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης με βάση τα ακουστικά. Αυτά θα μπορούσαν να ενσωματώσουν στο μέλλον έναν προηγμένο βιομετρικό αισθητήρα για την ανίχνευση φυσιολογικών μετρήσεων, όπως η θερμοκρασία, ο καρδιακός ρυθμός, τα επίπεδα εφίδρωσης και άλλα, μέσω της επαφής με το δέρμα και μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων κίνησης. Ο αντιπρόεδρος τεχνολογίας της APPLE, Kevin Lynch, έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι τα AirPods θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή πρόσθετων δεδομένων υγείας στο μέλλον.

Οι νέες δυνατότητες για την υγεία της ακοής δεν θα εξαρτώνται απαραίτητα από την κυκλοφορία νέων AirPods, καθώς τα τρέχοντα μοντέλα περιέχουν ήδη ηχεία και μικρόφωνα για την υποστήριξη τέτοιων λειτουργιών και θα μπορούσαν να προωθηθούν στις υπάρχουσες συσκευές μέσω μιας ενημέρωσης firmware αν και η APPLE η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζει κάτι τέτοιο.