Εφαρμογή του APPLE Watch για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον κερδίζει την έγκριση του FDA

1 έτος πριν
Apple Watch

Η H2o Therapeutics έλαβε έγκριση για μια εφαρμογή του APPLE Watch η οποία παρακολουθεί τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον, όπως το τρέμουλο και τη δυσκινησία.

Η APPLE έθεσε τα θεμέλια για την εφαρμογή πέρυσι, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής σε 343 άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον. Η τεχνολογική εταιρεία διεξήγαγε τη μελέτη για να αξιολογήσει το σύστημα Motor fluctuations Monitor for Parkinson's Disease (MM4PD).

Το MM4PD χρησιμοποιεί αδρανειακούς αισθητήρες στο έξυπνο ρολόι για τη συνεχή παρακολούθηση των διακυμάνσεων του τρέμουλου και της δυσκινησίας, των ανεξέλεγκτων, ακούσιων κινήσεων που επηρεάζουν τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον. Γράφοντας στην επιθεώρηση Science Translational Medicine, οι ερευνητές της APPLE περιέγραψαν πώς οι μετρήσεις από την εφαρμογή αντιστοιχούν σε αξιολογήσεις ειδικών για την παρουσία δυσκινησίας. Η σύνδεση με τις κλινικές αξιολογήσεις της σοβαρότητας του τρέμουλου ήταν λιγότερο ισχυρή, με τιμή p 0,80, αλλά οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συσχέτιση.

Στο 94% των περιπτώσεων, το σύστημα παρακολούθησης με το έξυπνο ρολόι κατέγραψε αλλαγές στα συμπτώματα ως απάντηση στη θεραπεία που αντιστοιχούσαν στις προσδοκίες των κλινικών ιατρών. Οι μετρήσεις από το υπόλοιπο 6% των ασθενών εντόπισαν ευκαιρίες βελτίωσης της θεραπευτικής στρατηγικής.

Η H2o, μια τουρκική εταιρεία, χωρίς χρηματοδότηση από επιχειρηματικά κεφάλαια, χρησιμοποίησε το API για τις κινητικές διαταραχές προκειμένου να παραδώσει τη δική της εφαρμογή, το Parky. Η εφαρμογή παρέχει στους κλινικούς γιατρούς ένα ημερήσιο διάγραμμα με 288 σημεία δεδομένων που καταγράφονται κάθε μέρα, με την προϋπόθεση ότι το ρολόι φοριέται συνεχώς. Το χρώμα χρησιμοποιείται για να υποδεικνύει την κατάσταση του ασθενούς, με μια πιο πράσινη οθόνη να υποδεικνύει λιγότερα συμπτώματα.

Η εταιρεία έχει δύο ακόμη ψηφιακά θεραπευτικά προϊόντα που βασίζονται σε φορητές συσκευές υπό ανάπτυξη, το Foggy για νευροεκφυλιστικές ασθένειες και το Covie για το COVID-19. Σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις υποβολές στον FDA το επόμενο έτος προκειμένου να ακολουθήσει η κυκλοφορία των δύο προϊόντων.