Τα καλύτερα apps στο smartphone σου για fasting διατροφή

2 έτη πριν
fasting

Η διαλειμματική ή περιοδική νηστεία (intermittent fasting ή απλά fasting στα Αγγλικά) είναι μία δίαιτα που τα τελευταία χρόνια κερδίζει διαρκώς έδαφος. Αρκετοί σελέμπριτις πίνουν νερό στο όνομά της ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν δει ουσιώδη διαφορά στο σώμα τους. Οι απόψεις γι’ αυτή βέβαια διίστανται, ιδίως αν ρωτήσεις διαιτολόγο ή διατροφολόγο αφού σύμφωνα με τους τελευταίους, το fasting είναι υπεύθυνο για σωρεία προβλημάτων γαστρεντερικής φύσης.

Αν παρ’ όλα αυτά θες να δοκιμάσεις την περιοδική νηστεία για να διαμορφώσεις ιδία άποψη, δεν έχεις παρά να κατεβάσεις ένα από τα ακόλουθα apps στο smartphone σου (το οποίο αν αρχίζει να… παραδίδει το πνεύμα σιγά-σιγά, θυμήσου ότι μπορείς να αντικαταστήσεις στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ). Σημείωσε ότι οι εφαρμογές που σου προτείνουμε είναι μεν δωρεάν, ωστόσο αν αποφασίσεις να τις χρησιμοποιήσεις σε βάθος χρόνου θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να πληρώσεις για τις υπηρεσίες τους.

BodyFast

Το BodyFast θα γίνει σε χρόνο μηδέν ο δικός σου personal coach. Όρισε τους στόχους και τις ανάγκες σου ανάλογα με τη μέρα της εβδομάδας και άφησέ το να προσαρμόσει την περιοδική σου νηστεία αυτόματα. Οι εβδομαδιαίες προκλήσεις και τα trophies θα σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις.

LIFE Fasting Tracker

Εξαιρετικά απλό app που σου επιτρέπει να ρυθμίζεις τους χρόνους νηστείας ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Καταγράφει βάρος, περιφέρεια, επίπεδα γλυκόζης και κετόνης ενώ διαθέτει και μία ιδιαίτερα ενθουσιώδη κοινότητα στην οποία μπορείς να βρεις υποστήριξη.

Zero

Ένα app που θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις το fasting στα μέτρα σου, το Zero καταγράφει λεπτομερώς κάθε περίοδο νηστείας, από την αρχή ως το τέλος της. Συνεργάζεται δε άψογα με wearables τύπου Apple Watch, λαμβάνοντας υπ’ όψιν σφυγμό, ποιότητα ύπνου και βάρος.

Simple

Αν ψάχνεις να αρχίσεις από κάπου, το Simple είναι το app σου. Simple… όνομα και πράγμα αφού δε θα σε ζαλίσει με πολύπλοκες ρυθμίσεις. Απλά κατάγραψε τα γεύματα, τις δραστηριότητες και τα επίπεδα ενυδάτωσής σου και άφησέ το να κάνει τα υπόλοιπα μέσω ειδοποιήσεων και συμβουλών.

Window

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Window είναι η μεγάλη γκάμα από είδη νηστείας, έτσι ώστε να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει στα «θέλω» και τις αντοχές σου. Διαθέτει ακόμα συμβουλές από διατροφολόγους καθώς επίσης και εργαλείο παρακολούθησης βάρους για να ξέρεις πού βρίσκεσαι.