Τα καλύτερα apps για να χάσεις τα κιλά των εορτών

2 έτη πριν
εφαρμογες για αδυνατισμα

Τα Χριστούγεννα ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όμως μακάρι να μπορούσες να πεις το ίδιο και για τα… κιλά που άφησαν πίσω τους! Μην αγχώνεσαι, συμβαίνει σε όλους ή τέλος πάντων στους περισσότερους. Κάτι τα γιορτινά τραπέζια, κάτι οι κοινωνικές υποχρεώσεις, κάτι το σπάσιμο της καθημερινής ρουτίνας και κάτι δικαιολογίες του τύπου «τα κιλά των εορτών δε μετράνε», ε, δε θέλει και πολύ προκειμένου το βάρος σου να πάρει την ανηφόρα. Ευτυχώς για ‘σένα η τεχνολογία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σου να χάσεις τα περιττά κιλά και να ξαναβρείς τη φόρμα σου. Πώς; Μα φυσικά με τα κατάλληλα apps!

Σε πρώτη φάση μπορείς να ξεκινήσεις με το Lose it! Calorie Counter το οποίο θα σου επιτρέψει να παρακολουθείς σε καθημερινή φάση τις θερμίδες που παίρνεις μέσω της διατροφής σου. Θέσε συγκεκριμένα όρια, κατάγραψε τα πάντα (σκανάροντας barcodes ή τραβώντας φωτογραφίες τα πιάτα σου) και πέρνα τα δεδομένα της εφαρμογής στο fitness tracker που χρησιμοποιείς για μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Πολύ καλή περίπτωση είναι και το Fooducate το οποίο θα σε βοηθήσει σημαντικά στην απόκτηση γνώσεων όσον αφορά μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Η βάση δεδομένων του περιλαμβάνει πάνω από 250.000 φαγητά, τρόφιμα και συστατικά τα οποία αξιολογεί με βάση τα θρεπτικά τους συστατικά. Εσύ απλά σκάναρε τα barcodes τους και εκείνο θα αναλάβει να σου πει τι είναι καλό και τι όχι.

Υπερπλήρες θεωρείται και το MyPlate Calorie Counter. Έρχεται με περισσότερα από δύο εκατομμύρια προϊόντα και φαγητά στη βάση του επιτρέποντάς σου να καταγράψεις με ακρίβεια κάθε θερμίδα που παίρνεις. Εκτός αυτού, σου προτείνει συνταγές για να ξέρεις τι τρως, λαμβάνει υπ’ όψιν του την καθημερινή σου άσκηση και φροντίζει να σου παρέχει υποστήριξη μέσα από την κοινότητά του στις… δύσκολες μέρες.

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που θα βρεις σε Play Store και App Store. Αν θες κάτι που να εστιάζει στην άσκηση και όχι μόνο τη διατροφή, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα FitOn, Nike Training Club SteppApp Pedometer, Strava και 7 Minute Workout. Όπως και να ‘χει, εμείς θα σου προτείναμε να επενδύσεις και σε ένα καλό smartwatch (όπως αυτά εδώ), το απόλυτο gadget όσον αφορά το fitness lifestyle και το ευ ζην. Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις!