Τα ολοκληρωμένα συστήματα ασύρματου συναγερμού ESA Home Security, διαθέσιμα στον ΓΕΡΜΑΝΟ

2 μήνες πριν
couple uses esa security system

Η ασφάλεια του σπιτιού σου αποτελεί βασική προτεραιότητα. Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση μιας αξιόπιστης λύσης, έλα μια βόλτα από τον ΓΕΡΜΑΝΟ για να γνωρίσεις από κοντά τις λύσεις ESA Home Security. 

Τα νέα ολοκληρωμένα συστήματα ασύρματου συναγερμού ESA Home Security Elite-i, ESA Home Security Elite και ESA Home Security Prime προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για την προστασία της περιουσίας και της οικογένειάς σου. Με την εγγύηση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ESA Security Solutions, τα πακέτα αυτά συνδυάζουν την αξιοπιστία των ασύρματων τεχνολογιών με την ευκολία χρήσης και την ευελιξία στις επιλογές εγκατάστασης.

Στον πυρήνα και των τριών συστημάτων βρίσκεται μια ισχυρή κεντρική μονάδα ικανή να υποστηρίξει έως και 100 ασύρματες συσκευές (ανιχνευτές, σειρήνες, χειριστήρια κ.α.). Η μονάδα διαθέτει ασύρματο χειριστήριο για τον τοπικό χειρισμό του συστήματος, συνδεσιμότητα Ethernet αλλά και δυνατότητα σύνδεσης μέσω 2G για την απομακρυσμένη διαχείριση και επιτήρηση.

Για την ηχητική ειδοποίηση τυχόν παραβίασης παρέχεται μια εξωτερική ασύρματη σειρήνα με φάρο, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο λειτουργώντας και αποτρεπτικά. Η ισχύς της σειρήνας μπορεί να ρυθμιστεί από 85 έως 113db ανάλογα με τον χώρο εγκατάστασης και τις ανάγκες του χρήστη.

Όλα τα πακέτα περιλαμβάνουν επίσης ασύρματες μαγνητικές επαφές για την προστασία θυρών και παραθύρων και έναν ασύρματο ανιχνευτή κίνησης για την κάλυψη του εσωτερικού χώρου. Τα ασύρματα περιφερειακά του ESA Home Security προσφέρουν εξαιρετική αυτονομία, με τις μαγνητικές επαφές και τον ανιχνευτή κίνησης να έχουν διάρκεια μπαταρίας 7 και 4 χρόνια αντίστοιχα, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη συντήρησης.

Ο χειρισμός του συστήματος γίνεται μέσω των εύχρηστων ασύρματων χειριστηρίων που παρέχουν τη δυνατότητα οπλισμού/αφοπλισμού από απόσταση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαχείρισης μέσω smartphone με την εφαρμογή ESA Home Security. Μέσω της εφαρμογής μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, να ελέγχεις την κατάσταση του συστήματος από οπουδήποτε και να ορίσεις σενάρια αυτοματισμού.

Και τα τρία συστήματα προσφέρουν επαγγελματική εγκατάσταση και παραμετροποίηση από πιστοποιημένους τεχνικούς της ESA Security Solutions, καθώς και εκπαίδευση του χρήστη στη λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, περιλαμβάνονται υπηρεσίες 24/7 παρακολούθησης σημάτων συναγερμού από το υπερσύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων (ΚΔΣ) της εταιρείας για ειδοποίηση σε περίπτωση συμβάντος. Τέλος, η ESA Security Solutions παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας 2 ετών για όλα τα συστήματα Home Security που διαθέτει. Με αυτό τον τρόπο εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς την προστασία του σπιτιού σου στα χέρια των ειδικών της ασφάλειας.

Ας δούμε όμως και τα επί μέρους χαρακτηριστικά κάθε πακέτου ESA Home Security.

ESA Home Security Prime

Το ESA Home Security Prime είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με ένα βασικό αλλά αξιόπιστο σύστημα συναγερμού που μπορεί να επεκταθεί στο μέλλον. Περιλαμβάνει μία ασύρματη μαγνητική επαφή για την προστασία της κεντρικής εισόδου και έναν ασύρματο ανιχνευτή κίνησης για το εσωτερικό. 

Η κεντρική μονάδα του Prime εκτός από τη σύνδεση internet μέσω Ethernet διαθέτει ενσωματωμένο GSM/GPRS communicator ώστε με την προσθήκη κάρτας SIM να αποστέλλει σήματα και ειδοποιήσεις στο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων (ΚΔΣ) και τον χρήστη, ακόμα και σε περίπτωση διακοπής της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής. Υποστηρίζει έως 50 διαφορετικούς κωδικούς χρήστη καθώς και 32 σενάρια αυτοματισμού για έλεγχο φωτισμού, θέρμανσης κ.α. Επίσης δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης έως 25 καμερών ασφαλείας για οπτική επιβεβαίωση συμβάντων.

Στην κεντρική μονάδα του Prime υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης αναμεταδοτών σήματος για ακόμα μεγαλύτερη ασύρματη εμβέλεια.

ESA Home Security Elite

Για αυξημένη κάλυψη και δυνατότητες, το ESA Home Security Elite αποτελεί μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση ασφάλειας. Περιλαμβάνει συνολικά 7 ασύρματες μαγνητικές επαφές για πόρτες/παράθυρα και έναν ανιχνευτή κίνησης με ενσωματωμένη κάμερα για λήψη φωτογραφιών σε περίπτωση συναγερμού. 

Η κάμερα του Elite διαθέτει αισθητήρα 1MP και υπέρυθρο φωτισμό για νυχτερινή όραση, καταγράφοντας καθαρές εικόνες ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι. Όταν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί, ο ανιχνευτής στέλνει άμεσα τις φωτογραφίες στο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων (ΚΔΣ) της ESA Security Solutions μέσω της κεντρικής μονάδας και στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη δίνοντας του τη δυνατότητα να δει τι συμβαίνει.

Η μονάδα του Elite διαθέτει Ethernet θύρα για σύνδεση στο Internet μέσω υφιστάμενου router, επιτρέποντας την απομακρυσμένη διαχείριση και τις ειδοποιήσεις push στην εφαρμογή για κινητά. Την ίδια στιγμή, το διπλό σύστημα GSM/GPRS εξασφαλίζει αδιάλειπτη επικοινωνία με το Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων (ΚΔΣ) της ESA Security Solutions, με την προσθήκη κάρτας SIM. Όπως και το Prime, το Elite μπορεί να επεκταθεί με πολλαπλούς αισθητήρες, σειρήνες και αυτοματισμούς. Στην κεντρική μονάδα του Elite υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης αναμεταδοτών σήματος για ακόμα μεγαλύτερη ασύρματη εμβέλεια.

ESA Home Security Elite-i

Στην κορυφή της γκάμας, το ESA Home Security Elite-i συνδυάζει ασφάλεια υψηλού επιπέδου με τεχνολογίες έξυπνου σπιτιού αποτελώντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη λύση. Πέρα από τα χαρακτηριστικά του Elite που προαναφέρθηκαν, το Elite-i συμπεριλαμβάνει πρόσθετους αισθητήρες που προσφέρουν ακόμα περισσότερη προστασία και άνεση.

Ένας ασύρματος θερμικός και φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής καπνού ανιχνεύει πιθανές εστίες φωτιάς στον χώρο και ειδοποιεί άμεσα με ενσωματωμένη σειρήνα 85db. Ο πομποδέκτης του Elite-i μπορεί να διασυνδέσει όλους τους ανιχνευτές καπνού προκειμένου να ηχήσουν ταυτόχρονα σε περίπτωση συναγερμού.

Οι κίνδυνοι από το νερό αντιμετωπίζονται με τον ασύρματο ανιχνευτή πλημμύρας του Elite-i, ο οποίος εντοπίζει διαρροές από σωληνώσεις, πλυντήρια ή άλλες συσκευές, αποτρέποντας δαπανηρές ζημιές. Διατίθεται επίσης ασύρματη έξυπνη πρίζα που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών, την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη δημιουργία σεναρίων αυτοματισμού σε συνδυασμό με άλλους αισθητήρες.

Στην κεντρική μονάδα του Elite-i υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης αναμεταδοτών σήματος για ακόμα μεγαλύτερη ασύρματη εμβέλεια, ενώ παράλληλα ο προγραμματισμός επιτρέπει τη δημιουργία έως και 9 ανεξάρτητων υποσυστημάτων (partitions) για κατά βούληση όπλιση/αφόπλιση ανά χώρο.

Επιλέγοντας το ESA Home Security Elite-i απολαμβάνεις μια πραγματικά ολιστική εμπειρία ασφάλειας και άνεσης, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό, εφεδρική μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας και περισσότερες επιλογές αυτοματισμού.

Αισθητήρες, ανιχνευτές κίνησης και σειρήνες ESA

Τα 3 παραπάνω πακέτα αποτελούν ολοκληρωμένες έξυπνες λύσεις για το σύστημα συναγερμού του σπιτιού σου. Φυσικά αν θέλεις να διαμορφώσεις ή να ενισχύσεις το υπάρχον σύστημα ασφάλειας του χώρου σου, το ESA Home Security προσφέρει μια δυνατή γκάμα προϊόντων για να καλύψεις μεμονωμένες ανάγκες. Με ασύρματους αισθητήρες κίνησης, έξυπνους ανιχνευτές καπνού ή διαρροής νερού καθώς και σειρήνες εξωτερικών χώρων θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι τίποτα δεν θα περάσει απαρατήρητο από το έξυπνο σπίτι σου. 

Σε κάθε περίπτωση, επισκέψου το germanos.gr ή τον κοντινότερο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να ενημερωθείς για όλα τα διαθέσιμα πακέτα ESA Home Security και να επιλέξεις το κατάλληλο για τις ανάγκες σου.