Το TikTok θα περιορίζει τον χρόνο των εφήβων σε 60 λεπτά την ημέρα

1 έτος πριν
TikTok screen

Το TikTok εισάγει νέες ρυθμίσεις που σκοπό έχουν να μειώσουν τον χρόνο που περνούν οι έφηβοι στην εφαρμογή. Σε μια ενημερωμένη έκδοση, η εταιρεία αναφέρει ότι θα θέτει αυτόματα ως προεπιλογή για τους εφήβους κάτω των 18 ετών ένα ημερήσιο όριο 60 λεπτών.

Με την αλλαγή, οι έφηβοι θα εξακολουθούν να μπορούν να παρακάμπτουν το ημερήσιο όριο, αλλά θα απαιτείται η εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης, «απαιτώντας από αυτούς να πάρουν μια ενεργή απόφαση για την παράταση αυτού του χρόνου», αναφέρει η εταιρεία. Επιπλέον, αν οι έφηβοι επιλέξουν να απενεργοποιήσουν εντελώς το όριο, το TikTok θα τους προτρέπει ξανά να θέσουν όριο αν περάσουν πάνω από 100 λεπτά στην εφαρμογή.

Η εταιρεία προσθέτει επίσης νέες λειτουργίες γονικού ελέγχου μέσω της λειτουργίας "Family Pairing" της εφαρμογής, η οποία επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο TikTok. Οι γονείς θα μπορούν να θέτουν τα δικά τους προσαρμοσμένα όρια χρόνου χρήσης και να βλέπουν έναν πίνακα ελέγχου που περιέχει λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με το χρόνο του παιδιού τους στην εφαρμογή, όπως πόσο συχνά την ανοίγουν και ποιες ώρες της ημέρας τη χρησιμοποιούν περισσότερο. Οι γονείς μπορούν επίσης να ορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε τα παιδιά τους μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να επιλέξουν να φιλτράρουν θέματα που δεν θέλουν να εμφανίζονται στις ροές του For You.

Η ενημέρωση έρχεται καθώς οι νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανανεώσει τις προσπάθειές τους για την πλήρη απαγόρευση του TikTok. Εκτός από τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, το Κογκρέσο έχει επίσης επικρίνει την εταιρεία επειδή δεν κάνει αρκετά για την προστασία των νεότερων χρηστών της.