Ζήσε μαγικές εμπειρίες ακρόασης με τα premium ασύρματα ακουστικά της SONY

1 μήνας πριν
SONY WH-1000XM4 black

Τα ασύρματα σετ ακουστικών με τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβων ή noise cancelling, έχουν φέρει την επανάσταση στις εμπειρίες ακρόασης, αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο η μουσική φτάνει στα αφτιά σου. Ο συνδυασμός premium τεχνικών χαρακτηριστικών και προηγμένων αλγορίθμων προσφέρει πλήρη απομόνωση από καθετί συμβαίνει γύρω σου, δημιουργώντας μία ηχητική ασπίδα, ενάντια στο χάος του περιβάλλοντος, ό,τι κι αν περιλαμβάνει αυτό -από οχλαγωγία και ενοχλητικές φωνές, μέχρι λευκό θόρυβο και κινητήρες μέσων μεταφοράς. Παράλληλα, η απουσία καλωδίων θα σου χαρίσει απόλυτη ελευθερία κινήσεων, έτσι ώστε να ασχοληθείς με ό,τι σε γεμίζει, χωρίς περιορισμούς, έχοντας τη δυνατότητα μέχρι και να συνδέσεις τα ακουστικά σου με δύο συσκευές παράλληλα.

Μιλώντας λοιπόν για ασύρματα ακουστικά με λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου, ο πρώτος κατασκευαστής που έρχεται κατά νου είναι η SONY και, εδώ που τα λέμε, όχι άδικα. Και για να δεις ότι έχουμε δίκιο, δεν θα επικεντρωθούμε στα όσα -εκπληκτικά- μας έχει προσφέρει στο μακρινό παρελθόν αλλά στα όσα έχει λανσάρει εσχάτως -και που φυσικά σε περιμένουν στον ΓΕΡΜΑΝΟ!

WH-1000XM4: Πάνω απ’ όλα η μουσική

Πόσες και πόσες φορές ονειρεύτηκες να μπορούσες να απομονωθείς από τα πάντα γύρω σου και να αφεθείς στη μαγεία της αγαπημένης σου μουσικής; Ε, με τα WH-1000XM4 θα κάνεις το όνειρο πραγματικότητα! Πρόκειται για ένα σετ over-the-ear ασύρματων ακουστικών που σχεδιαστικά βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων του και, εδώ που τα λέμε, δεν είχε λόγο να ξεστρατίσει μιας που το design των WH-1000XM3 ήταν και άνετο και διακριτικό. Οι δε τρεις αποχρώσεις (μαύρο, ασημί, μπλε) κολακεύουν ακόμα περισσότερο το προσεγμένο του design, με την όλη κατασκευή του να διακρίνεται για την εντυπωσιακή της ανθεκτικότητα και ευελιξία (τα ακουστικά μάλιστα διπλώνουν για ακόμα πιο εύκολη μεταφορά στην ειδική θήκη τους). Ο ασύρματος χαρακτήρας των ακουστικών δεν επηρεάζει μάλιστα την ποιότητα του ήχου, αφού με μέγιστο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 990 kbps θα απολαύσεις απρόσκοπτα περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα τους χαρακτηριστικό, αυτό θα ήταν το δίχως άλλο η προηγμένη λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβων. Ο διπλός αισθητήρας αιχμαλωτίζει κάθε θόρυβο από το περιβάλλον, στέλνοντας τα σχετικά δεδομένα στον HD επεξεργαστή Noise Cancelling QN1 ο οποίος με τη σειρά του, χρησιμοποιώντας έναν νέο αλγόριθμο, προχωρά στην εξουδετέρωση σε πραγματικό χρόνο. Σε συνδυασμό μάλιστα με το Bluetooth SoC, ο αισθητήρας είναι σε θέση να προσαρμόζει τη λειτουργία του και τα χαρακτηριστικά του ήχου που φτάνει στα αφτιά σου περί τις 700 φορές το δευτερόλεπτο! Στα παραπάνω τώρα, πρόσθεσε τη λειτουργία βελτιστοποίησης εξουδετέρωσης θορύβων ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι και την τεχνολογία Sense Engine με τη δυναμική προσαρμογή ήχου και έχεις την απόλυτη απομόνωση!

WF-1000XM5: Μικρά αλλά θαυματουργά

Αν η προτίμησή σου είναι ξεκάθαρα στα ακουστικά-ψείρες, μην αφήσεις τα WF-1000XM5 να περάσουν χωρίς να τους δώσεις τη δέουσα προσοχή. Παρά το λιλιπούτειο μέγεθός τους, διαθέτουν τεχνολογία αιχμής που τους επιτρέπει να συνδυάζουν την premium ποιότητα ήχου με την κορυφαία εξουδετέρωση θορύβου. Συγκεκριμένα, έρχονται με τσιπ επεξεργασίας ήχου σε πραγματικό χρόνο και μικρόφωνα υψηλών επιδόσεων που υποστηρίζουν τους ειδικά σχεδιασμένους οδηγούς Dynamic Driver X, παράγοντας μία εξαιρετικά ευρεία γκάμα συχνοτήτων, καθαρά φωνητικά και βαθύ μπάσο. Η εμπειρία που προσφέρουν είναι στουντιακού επιπέδου, κάτι που σίγουρα δεν θα περίμενες από ένα τέτοιου μεγέθους σετ ακουστικών. Εστιάζοντας στην εξουδετέρωση θορύβου, επιτυγχάνεται χάρη σε έναν πανίσχυρο συνδυασμό οδηγών και μικροφώνων, καθώς επίσης και στα επανασχεδιασμένα ακροφύσια Noise Isolation που εξασφαλίζουν μεταξύ άλλων και σταθερότερο κράτημα.

Η SONY διατείνεται πως με τα WF-1000XM5 πέτυχε την καλύτερη ποιότητα ήχου στις κλήσεις και δεν έχει άδικο. Χάρη στον νέο αλγόριθμο εξουδετέρωσης θορύβου που βασίζεται σε αισθητήρες οστικής αγωγιμότητας και την AI (και συγκεκριμένα την επεξεργασία DNN ή βαθέως νευρωνικού δικτύου), θα επιτρέψουν στη φωνή σου να φτάσει στον συνομιλητή σου πιο καθαρή και φυσική, ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε θορυβώδες περιβάλλον ή εξωτερικό χώρο με πολύ αέρα. Τα WF-1000XM5 είναι ανθεκτικά στο νερό, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιείς ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την κομψή και διακριτική θήκη μεταφοράς-φόρτισης, η συνολική τους αυτονομία φτάνει τις 24 ώρες για να τα χρησιμοποιείς άνετα χωρίς όρια. Ακόμα κι όταν έρθει η ώρα της φόρτισης όμως, η συμβατότητά τους με το πρότυπο Qi, θα σου δώσει τη δυνατότητα να τα γεμίσεις ασύρματα, ακόμα και μέσα από το συμβατό smartphone σου.

WH-1000XM5: Ο κόσμος σου και εσύ

Με βελτιωμένο σχεδιασμό για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία που όμως δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την εμπειρία χρήσης και τις επιδόσεις τους, τα WH-1000XM5 αποτελούν το πιο πρόσφατο entry στην άκρως επιτυχημένη σειρά over-the-ear ασύρματων ακουστικών με λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου της SONY. Το design τους έχει γίνει ακόμα πιο λείο και μίνιμαλ, με τη στέκα να έχει συρρικνωθεί και τις γραμμές να έχουν γλυκάνει. Οι τρεις χρωματικές αποχρώσεις (μπλε, μαύρο, ασημί) παραμένουν, όπως άλλωστε και οι εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα του noise cancelling, αυτή τη φορά χάρη στην τεχνολογία πολλαπλών αισθητήρων που χρησιμοποιεί τέσσερα μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό για την αποτελεσματικότερη και ακριβέστερη ανίχνευση θορύβων. Σε συνεργασία με τη λειτουργία Auto NC Optimizer, ο ήχος βελτιστοποιείται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν γύρω σου, ακόμα κι αν εκείνες μεταβάλλονται συνεχώς.

Στο εσωτερικό τους, τα WH-1000XM5 κρύβουν τον δοκιμασμένο HD επεξεργαστή Noise Cancelling QN1 ο οποίος όμως αυτή τη φορά πλαισιώνεται και από την επιπρόσθετη, εξειδικευμένη μονάδα επεξεργασίας V1, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται η καλύτερη εμπειρία… απομόνωσης που έζησες ποτέ. Οι ειδικά σχεδιασμένοι οδηγοί των 30 χιλ. θα σου δώσουν την ευκαιρία να απολαύσεις την αγαπημένη σου μουσική σε ακόμα καλύτερη ποιότητα, τη στιγμή που όντας κατασκευασμένοι από συνθετικό υλικό από ανθρακονήματα, δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο το βάρος των ακουστικών (κυμαίνεται στα 250 γραμμάρια). Τα WH-1000XM5 αποδίδουν άψογα σε κλήσεις αφού είναι εφοδιασμένα με πολλαπλά μικρόφωνα και την τεχνολογία Precise Voice Pickup που φροντίζει για την καθαρότερη μεταφορά του ήχου. Συνυπολόγισε και το Adaptive Sound Control που σου δίνει τον πλήρη έλεγχο και δεν πρόκειται να σου λείψει το παραμικρό!

3 εκπληκτικές επιλογές!

Με τόσο εκπληκτικές προτάσεις από τη SONY να σε περιμένουν στον ΓΕΡΜΑΝΟ (με έξτρα οφέλη μέσω του G App και δυνατότητα εξόφλησης σε άτοκες δόσεις, μην ξεχνιόμαστε), η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσεις θα ‘χει να κάνει με το ποια απ’ όλες θα επιλέξεις και σε τι χρώμα θα την προτιμήσεις! Πέρα απ’ την πλάκα, εξέτασε λεπτομερώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της καθεμίας, δες ποια ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σου, επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να τη δοκιμάσεις έτσι ώστε να βεβαιωθείς για την εφαρμογή της στα αφτιά σου και κάνε την αγορά σου όντας απόλυτα σίγουρος/η γι’ αυτή!