Ανακοινώθηκαν νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

1 έτος πριν
lord of the rings

Νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών βρίσκονται σε παραγωγή από το ίδιο στούντιο που δημιούργησε την κινηματογραφική τριλογία-ορόσημο που διήρκεσε από το 2001 έως το 2003. Τις ταινίες, οι οποίες μετέφεραν τον κόσμο της Μέσης Γης του συγγραφέα J.R.R. Tolkien σε ζωντανή δράση, ακολούθησε μια τριλογία βασισμένη στο προγενέστερο μυθιστόρημα του, το “The Hobbit”, το 2014, από τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Peter Jackson. Η τελευταία εμφάνιση του franchise στην οθόνη ήταν στην επιτυχημένη σειρά “The Lord of the Rings: The Rings of Power”, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2022 και επίκειται η 2η σεζόν.

Η Warner Bros. Pictures ανακοίνωσε ότι η New Line Entertainment και η Middle-earth Enterprises θα συνεργαστούν σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους που διαδραματίζονται στο σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αυτή η πολυετής συμφωνία ήρθε μετά την εξαγορά της Middle-earth Enterprises από τη New Line. Οι ταινίες αυτές, οι οποίες θα βασίζονται τόσο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών όσο και στο “Hobbit”, θα είναι νέες ταινίες εκτός από την ταινία anime “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: The War of the Rohirrim”, της οποίας η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει από τη New Line.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με το ποιες ακριβώς ιστορίες θα αφηγούνται οι νέες ταινίες της Μέσης Γης. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να πρόκειται για απλές επανεκδόσεις των ταινιών “The Fellowship of the Ring”, “The Two Towers”, “Return of the King” και “The Hobbit”, κάτι όμως μάλλον απίθανο. Ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι όπως ανακοινώθηκε, τα νέα projects θα βασίζονται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και το Hobbit και όχι στο μεταθανάτιο έργο του Τόλκιν, το “The Silmarillion” το οποίο παρέχει πρόσθετη μυθολογία της Μέσης Γης.

Δεδομένου του πλούτου των χαρακτήρων και των τοποθεσιών που υπάρχουν στα βιβλία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, υπάρχουν αρκετές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε ταινία. Ακόμη και αν οι νέες ιστορίες επιλέξουν να μην επικεντρωθούν σε εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Φρόντο, ο Άραγκορν, ο Γκάνταλφ ή ο Λέγκολας, υπάρχουν πολλές άλλες φιγούρες για να επικεντρωθούν. Αυτό περιλαμβάνει δευτερεύοντες χαρακτήρες από τις ταινίες, όπως ο άρχοντας των ξωτικών Elrond (τον οποίο αρχικά υποδύθηκε ο Hugo Weaving) ή η Éowyn, η ανιψιά του βασιλιά του Rohan (την οποία αρχικά υποδύθηκε η Miranda Otto).

Ωστόσο, ο νέος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει χαρακτήρες από τα βιβλία που δεν εμφανίστηκαν στις αρχικές ταινίες. Αυτό περιλαμβάνει τον διαβόητo απόντα Tom Bombadil, ένα ισχυρό και μυστηριώδες ον που ζει στο δάσος. Ο Bombadil είναι μια εμβληματική φιγούρα που δεν υπάρχει ούτε στο κινηματογραφικό ούτε στο extended cut της αρχικής τριλογίας και θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον πρόσωπο που θα μπορούσε επιτέλους να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.