Αποκαλύπτεται επιτέλους ο πανάκριβος προϋπολογισμός του Avatar 2

1 έτος πριν
Avatar 2

Ο σκηνοθέτης του "Avatar: The Way of Water", James Cameron, είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι η δημιουργία της συνέχειας ήταν "πολύ ακριβή" και τώρα, μια νέα αναφορά ρίχνει φως στον τεράστιο προϋπολογισμό της.

Το επερχόμενο sequel χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία (13 χρόνια ακριβώς) μέχρι την τελική κυκλοφορία του, λόγω πολλαπλών προβλημάτων. Μία από αυτές τις προκλήσεις αφορούσε τον προϋπολογισμό της ταινίας, με παλαιότερες αναφορές να υποστηρίζουν ότι το "Avatar 2" κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο προϋπολογισμός των τεσσάρων σχεδιαζόμενων sequel από το franchise του Avatar ανέρχεται συνολικά στο ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με μέσο όρο προϋπολογισμού περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ταινία.

Όμως ενόψει της κυκλοφορίας του τον Δεκέμβριο, αποκαλύφθηκαν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον προϋπολογισμό του Avatar 2. Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του "Avatar: The Way of Water" φέρεται να είναι ένας από τους ακριβότερους στην ιστορία του Hollywood, καθώς πηγές της ιστοσελίδας “The Hollywood Reporter” (THR) σημείωσαν ότι κυμαίνεται μεταξύ 350 και 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκριτικά, ο προϋπολογισμός της πρώτης ταινίας Avatar ήταν 237 εκατομμύρια δολάρια.

Η πιο ακριβή ταινία στο Hollywood σήμερα είναι η ταινία του 2011, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, με την ταινία με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp να έχει προϋπολογισμό 379 εκατομμύρια δολάρια. Αν ο προϋπολογισμός του Avatar 2 είναι μεγαλύτερος από αυτόν του On Stranger Tides, τότε θα μπορούσε να γίνει η πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών.

 

Η Disney και η 20th Century Fox, μέσω του THR, αποκάλυψαν επίσης ότι το "Avatar 2" πήρε επίσημα την πολυπόθητη άδεια κυκλοφορίας στην Κίνα, καθιστώντας το μία από τις ελάχιστες αμερικανικές ταινίες που θα κάνουν ντεμπούτο στη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Το σίκουελ επιβεβαιώνεται επίσης ότι θα ανοίξει στο Βασίλειο της Μέσης Ανατολής την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, την ίδια δηλαδή ημέρα που θα βγει στις αίθουσες της Βόρειας Αμερικής.

Το πρώτο "Avatar" ήταν μεγάλη επιτυχία στην Κίνα, κερδίζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 261,8 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από αρκετές επανακυκλοφορίες στην πορεία του να γίνει η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών. Οι πηγές του THR ανέφεραν ότι οι συζητήσεις για την κυκλοφορία του Avatar 2 στην Κίνα βρίσκονται σε εξέλιξη "εδώ και εβδομάδες", αλλά η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες μετά την είδηση της επιστροφής του Bob Iger στη θέση του CEO της Walt Disney, μετά την αποχώρηση του Bob Chapek.

Είναι άγνωστο αν το δεύτερο Avatar θα σημειώσει παρόμοια εισπρακτική επιτυχία με την πρώτη ταινία, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο απαιτείται προκειμένου τουλάχιστον να βγάλει τα έξοδά του. Ο Cameron μάλιστα υποστήριξε ευθέως ότι το Avatar 2 πρέπει να «είναι η τρίτη ή τέταρτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του κινηματογράφου» για να πετύχει, λέγοντας ότι αυτό είναι το "κατώφλι" των επιδόσεων.