Το Avatar: The Way of Water δεν θα έχει έκδοση director's cut

1 έτος πριν
Avatar: The Way of Water

Ο James Cameron δεν είναι άγνωστος στο να ξανακυκλοφορεί διάφορες εκδόσεις των ταινιών του, όμως φαίνεται ότι το Avatar: The Way of Water δεν θα έχει αυτή τη μεταχείριση, παρά τις φήμες που λένε το αντίθετο. Αν και το Avatar 2 έχει κυριαρχήσει στο box office από την κυκλοφορία του στις 16 Δεκεμβρίου, ο παραγωγός Jon Landau αναφέρει ότι το κοινό που επισκέπτεται τους κινηματογράφους αυτές τις ημέρες, βλέπει την οριστική εκδοχή της ταινίας.

Ένα από τα υποκινούμενα περιστατικά για αυτές τις φήμες προήλθε από τον ίδιο τον Cameron, ο οποίος ανέφερε ότι θα ήθελε να κάνει δύο εκδοχές της ταινίας στο μέλλον, μια εκδοχή για streaming που διαρκεί έξι ώρες και μια κινηματογραφική εκδοχή που είναι πιο κοντά στις δύο ώρες. Όμως ο Landau έχει κάποιες διευκρινίσεις και γι' αυτό, μαζί με ενημερώσεις για ένα director's cut του Avatar 2.

«Νομίζω ότι ο James εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για άλλες ιστορίες με δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η ιδέα θα ήταν ότι χτίζεις μια μεγαλύτερη, επική αφήγηση που μπορεί να διαρκέσει έξι ώρες και στη συνέχεια να βγάλεις μια ταινία δυόμισι ωρών από αυτήν», δήλωσε ο Landau σε συνέντευξή του. Όσο για το "The Way of Water" ή το "Avatar 3" του 2024 που θα έχουν εκτεταμένα cuts, ο Landau είπε απλά: «Δεν έχουμε αρκετό περιεχόμενο για να το κάνουμε αυτό».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Avatar: The Way of Water είναι μια ταινία που βασίζεται τόσο πολύ στα εφέ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές περιττές σκηνές που «περισσεύουν» στην ταινία. Και οτιδήποτε επιπλέον που δεν έχει ήδη επεξεργασθεί από την ομάδα CGI της ταινίας θα ήθελε πολύ χρόνο και χρήμα για να παραχθεί. Συν τοις άλλοις, το Avatar 2 είναι ήδη μια αρκετά μεγάλη ταινία, με διάρκεια τριών ωρών και 12 λεπτών, οπότε ένα εκτεταμένο cut θα πλησίαζε τρομερά την τυπική διάρκεια μιας μίνι σειράς.

Όμως, επειδή οι φήμες για το director's cut του Avatar 2 έχουν ήδη διαψευστεί, αυτό δεν έχει σταματήσει τις φήμες που έχουν ήδη αρχίσει να οργιάζουν για την τρίτη ταινία. Σύμφωνα με τον Jeff Sneider στο podcast The Hot Mic, ο Cameron παρέδωσε ένα εννιάωρο ακατέργαστο μοντάζ του Avatar 3 και ζήτησε από τη Disney να ολοκληρώσει κάθε πλάνο VFX, ώστε να μπορέσει να μοντάρει μια ολοκληρωμένη ταινία. Ακόμα και αν αυτό ισχύει, φαίνεται εξαιρετικά απίθανο η τελική έκδοση της τρίτης ταινίας να φτάσει σε διάρκεια ακόμα και στο μισό της συγκεκριμένης διάρκειας.