Αυτά είναι τα πρώτα projects του νέου DC Universe με νέο Superman και Batman

1 έτος πριν
DC Universe

Ο Superman, ο Batman και δύο ταινίες Green Lanterns είναι η προτεραιότητα στο νέο επανασχεδιασμένο σύμπαν της DC, μια κοινή, συνολική ιστορία που συνδυάζει κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια, παιχνίδια και πολλά άλλα. Όλα αυτά, υπό τα άγρυπνα μάτια των προέδρων των DC Studios, Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν.

Πριν λίγες ημέρες, οι δύο τους μίλησαν σε μια αίθουσα δημοσιογράφων στα στούντιο της Warner Bros. στο Burbank της Καλιφόρνια για να αποκαλύψουν τα 10 αρχικά projects από το πρώτο μέρος μιας συνολικής ιστορίας δύο κεφαλαίων, διάρκειας 8-10 ετών. Η πρώτη φάση του πρώτου κεφαλαίου -το οποίο αποτελούν αυτές οι νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές- αναφέρεται ως "Gods and Monsters" και ξεκινά επίσημα στις 11 Ιουλίου 2025 με το Superman: Legacy, μια ολοκαίνουργια live-action ταινία Superman, μετά την οποία όλο το περιεχόμενο της DC θα λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν. Το περιεχόμενο της DC που δεν αποτελεί μέρος του DCU θα χαρακτηρίζεται ως "Elseworlds".

Θα υπάρξει επίσης μια τηλεοπτική σειρά Green Lantern που θα ονομάζεται Lanterns, μια σειρά Booster Gold, μια ταινία Swamp Thing, Supergirl, Amazons αλλά και μια νέα ταινία Batman. Εμπνευσμένη από τη δημοφιλή σειρά του Grant Morrison, η ταινία "The Brave and the Bold" θα περιλαμβάνει τόσο τον Bruce Wayne ως Batman όσο και τον Damian Wayne ως Robin. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, έγινε ειδική αναφορά και στο Batman II του Matt Reeves, το οποίο θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου του 2025, και δεν θα αποτελεί μέρος του ευρύτερου DCU.

Σε ότι αφορά τον Superman, οι επικεφαλής των DC Studios ξεκαθαρίζουν ότι η ταινία δεν θα αφορά μια μια ιστορία καταγωγής. «Επικεντρώνεται στον Superman που εξισορροπεί την Κρυπτονιανή κληρονομιά του με την ανθρώπινη ανατροφή του. O Superman αντιπροσωπεύει την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τρόπο. Είναι η καλοσύνη σε έναν κόσμο που θεωρεί την καλοσύνη παλιομοδίτικη».

«Με τις ιστορίες μας γενικά... θέλουμε να απομακρυνθούμε από την κλασσική συνταγή του καλού ενάντια στον κακό», πρόσθεσε ο Gunn. «Υπάρχουν πραγματικά σχεδόν άγιοι άνθρωποι. Ο Superman είναι ανάμεσά τους. Υπάρχουν πραγματικά τρομεροί κακοποιοί όπως ο Gorilla Grodd, ο Joker, και μετά υπάρχουν όλοι στο ενδιάμεσο. Και έτσι υπάρχουν όλες αυτές οι αποχρώσεις του γκρίζου αυτών των διαφορετικών τύπων χαρακτήρων, που μας επιτρέπει να αφηγούμαστε πιο σύνθετες ιστορίες». 

Αναλυτικά η λίστα με τα 10 projects του νέου DC Universe το οποίο θα ξεκινήσει την πορεία του το 2025.

  1. Creature Commandos (Κινούμενα σχέδια στο HBO Max)
  2. Waller (Τηλεοπτική σειρά)
  3. Superman: Legacy (Κινηματογραφική ταινία)
  4. Lanterns (Τηλεοπτική σειρά)
  5. The Authority (Κινηματογραφική ταινία)
  6. Paradise Lost (Τηλεοπτική σειρά)
  7. The Brave and the Bold (Κινηματογραφική ταινία)
  8. Booster Gold (Τηλεοπτική σειρά)
  9. Supergirl: Woman of Tomorrow (Κινηματογραφική ταινία)
  10. Swamp Thing (Κινηματογραφική ταινία)