Ο James Gunn αναλαμβάνει το DC Universe

1 έτος πριν
James Gunn

Ο σκηνοθέτης James Gunn και ο παραγωγός Peter Safran αναλαμβάνουν τα DC Studios της Warner Bros., όπως ανέφερε το The Hollywood Reporter. Τα DC Studios είναι ένα νέο τμήμα της Warner Bros. που αντικαθιστά την DC Films και θα επιβλέπει όλα τα projects του DC Universe που αφορούν κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και animation.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, αναζητούσε εδώ και αρκετό καιρό έναν ομόλογο του προέδρου των Marvel Studios, Kevin Feige, εξετάζοντας ανθρώπους από διάφορες θέσεις στον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Ο Gunn είχε στο παρελθόν στενότερη σχέση με τη Marvel, κάνοντας τις δύο πρώτες ταινίες "Guardians of the Galaxy" πριν μεταπηδήσει στη DC για το "The Suicide Squad" του 2021 - αφού απολύθηκε από την τρίτη ταινία "Guardians" από τη Marvel. Ωστόσο μετά από τις αντιδράσεις, επέστρεψε στα Marvel Studios προκειμένου να σκηνοθετήσει την 3η ταινία των Guardians, την οποία θα δούμε τον επόμενο χρόνο. Τα νέα έρχονται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του trailer για το επερχόμενο Guardians of the Galaxy Holiday Special, που έχει σκηνοθετήσει και πάλι ο Gunn, αυτή τη φορά για το Disney+. Για την DC, ο Gunn σκηνοθέτησε επίσης την περίφημη σειρά του HBO Max, Peacemaker, μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές για το 2022.

Αν και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμο όνομα όσο ο Gunn, ο Safran είναι ένας πολύ έμπειρος παραγωγός που έχει συνεργαστεί με τη Warner Bros. πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Μερικές από τις πρώτες δουλειές του Safran από τη θέση του παραγωγού περιλαμβάνουν τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη τρόμου και βετεράνο της DC James Wan. Από τη θέση του παραγωγού, το "Conjuring Universe" του Wan τον έθεσε επίσης σε ετοιμότητα για το είδος της διαχείρισης του franchise που θα είναι το κλειδί για την επιτυχία του στο νέο του ρόλο στην DC. Έκτοτε, ο Safran ασχολήθηκε με το σύμπαν της DC στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ταινιών Shazam! και των projects του Gunn στην DC.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη αλλαγή ιεραρχίας στο σύμπαν της DC, μετά την πρόσφατη αποχώρηση του διευθυντικού στελέχους Walter Hamada και την αναταραχή που επικράτησε πριν και μετά την εξαγορά της Warner Bros, συμπεριλαμβανομένης της περιβόητης ακύρωσης του Batgirl.