Το Deadpool 3 θα είναι η μοναδική ταινία της MARVEL το 2024 λόγω απεργιών

5 μήνες πριν
Deadpool

Η DISNEY έχει μεταθέσει την κυκλοφορία του Deadpool 3 από τις 3 Μαΐου 2024 στις 26 Ιουλίου, όπως αναφέρει το Deadline, λίγες ημέρες αφότου επιτεύχθηκε προσωρινή συμφωνία για το τέλος της απεργίας των ηθοποιών. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η παραγωγή θα ξεκινήσει ξανά στην ταινία τις επόμενες εβδομάδες στο Λονδίνο, όπου η MARVEL και η DISNEY πλήρωσαν για να διατηρηθούν τα σκηνικά της ταινίας άθικτα ενώ η παραγωγή ήταν σε αναστολή.

Είναι μία από τις πολλές ταινίες των MARVEL Studios των οποίων οι ημερομηνίες κυκλοφορίας άλλαξαν εξαιτίας των εξελίξεων. Έτσι το "Captain America: Brave New World", το οποίο αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου 2024, θα κυκλοφορήσει τώρα στις 14 Φεβρουαρίου 2025, ενώ το "Blade" έχει μεταφερθεί από αυτή την ημερομηνία στις 7 Νοεμβρίου 2025. Τέλος, το "Thunderbolts" έχει καθυστερήσει από τις 20 Δεκεμβρίου 2024 στις 25 Ιουλίου του 2025.

Οι καθυστερήσεις σημαίνουν ότι το "Deadpool 3" είναι προς το παρόν η μοναδική ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της MARVEL που είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει του χρόνου, μια τεράστια αλλαγή μετά από χρόνια με τρεις ή και περισσότερες ταινίες του franchise να κυκλοφορούν ετησίως. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η σχετική "ξηρασία" στο φθίνον ενδιαφέρον του κοινού για το είδος των υπερηρωικών ταινιών.

Η απεργία του Σωματείου Ηθοποιών Οθόνης SAG-AFTRA, μαζί με την απεργία της Ένωσης Συντακτών Αμερικής που έληξε λίγες εβδομάδες νωρίτερα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στα προγράμματα παραγωγής σε όλο το Χόλιγουντ. Οι επερχόμενες ταινίες των MARVEL Studios βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια παραγωγής πριν από τις απεργίες. Το "Captain America: Brave New World", σύμφωνα με αναφορές, είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα, οδηγώντας κάποιους στο να υποθέσουν ότι θα μετακινούνταν στην ημερομηνία κυκλοφορίας του "Deadpool 3", ενώ το Variety σημειώνει ότι η παραγωγή των "Blade" και "Thunderbolts" δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Πέρα από τα MARVEL Studios, η DISNEY ανακοίνωσε επίσης νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για την CG πρίκουελ του Βασιλιά των Λιονταριών, "Mufasa: The Lion King", η οποία θα κυκλοφορήσει πλέον στις 20 Δεκεμβρίου 2024 αντί για τις 5 Ιουλίου. Νωρίτερα, η SONY Pictures ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία της τρίτης ταινίας βασισμένης στον χαρακτήρα της MARVEL, Venom, από τις 12 Ιουλίου 2024 στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.