Εντυπωσιακό σε όλα του τo πρώτο trailer του Dune: Part Two

10 μήνες πριν
Dune: Part Two

Χωρίς καμία αμφιβολία, μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023 είναι η συνέχεια του Dune, το οποίο εν μέσω πανδημίας σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Πλέον με το πρώτο trailer για το Dune: Part Two, η προσμονή γίνεται μεγαλύτερη αφού όλα δείχνουν ότι και πάλι ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντενί Βιλνέβ, έχει δημιουργήσει μία ακόμη εξαιρετική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ταινία προτάθηκε για 10 Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά έξι. Τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως από τη συνέχεια της ταινίας που έχει στηριχθεί στο κλασσικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1965;

Όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη της ταινίας “Η συνέχεια της ιστορίας θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Πωλ Ατρείδη και πως θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Chani και του Fremen, καθώς βρίσκεται σε πολεμική τροχιά ζητώντας εκδίκηση από τους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ξεκινά μια περιπέτεια για να αποτρέψει το τραγικό μέλλον που μόνο εκείνος μπορεί να προβλέπει, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη απόφαση που θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη της ζωής του και την μοίρα του ολόκληρου του σύμπαντος”.

Το trailer είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, ενώ βλέπουμε και κάποιες σκηνές από την προσπάθεια του Ατρείδη να “τιθασεύσει” το γιγαντιαίο σκουλήκι. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η πληθώρα μεγάλων ονομάτων που συμμετέχουν στην ταινία. Έται εκτός από τους Τίμοθι Σαλαμέ και Ζεντάγια, βλέπουμε ακόμα τους Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρεμπέκα Φέρκγιουσον και Τζος Μπρόλιν ενώ για πρώτη φορά θα δουμε τους Φλόρενς Πιού, Κρίστοφερ Γουόκεν, Οστιν Μπάτλερ, και τη Λέα Σεντού. 

Πιο συγκεκριμένα, η Φλόρενς Πιού θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Ιρουλάν, την κόρη του Αυτοκράτορα Σαντάμ του 4ου, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Κρίστοφερ Γουόκεν. Ο Οστιν Μπάτλερ, ο Ελβις στην ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, θα παίξει τον ρόλο του Φείντ Ράουθα και η Λέα Σεντού έχει το ρόλο της Λαίδης Μάργκο

Το «Dune Part Two» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου του 2023.