H δημιουργία του "BlackBerry" γίνεται ταινία

1 έτος πριν
Jay Baruchel in BlackBerry movie

Το iPhone είναι η συσκευή που θεωρείται ως η αρχή της σύγχρονης εποχής των smartphone. Όμως πριν από το iPhone, υπήρχε ένας διαφορετικός κατασκευαστής στον κόσμο των φορητών συσκευών πίσω από ένα κορυφαίο κινητό: Το Blackberry της RIM.

Στις 12 Μαΐου 2023 θα δούμε την ταινία BlackBerry να κυκλοφορεί στις αίθουσες, και η οποία θα αφηγείται την αληθινή ιστορία της ανόδου (και της επακόλουθης πτώσης) της RIM, της εταιρείας που δημιούργησε το BlackBerry. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με τον  τίτλο "BlackBerry", κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και σίγουρα αφήνει υποσχέσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι το τρέιλερ της ταινίας, θυμίζει σε αρκετά σημεία μια άλλη ταινία, το "The Big Short". Η τελευταία ταινία είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ δραματοποίηση της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων το 2008. Το "The Big Short", τόσο αστείο όσο και εξοργιστικό, παρουσιάζει ακριβείς απεικονίσεις της ιστορίας, αλλά από μια φανταστική οπτική γωνία.

Το τρέιλερ της ταινίας "BlackBerry" δείχνει μια σειρά από στιγμιότυπα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προέλευση της εταιρείας και τις απαρχές της πτώσης της. Βλέπουμε τους νεαρούς Mike Lazaridis και Douglas Fredin (τους υποδύονται ο Jay Baruchel και ο σκηνοθέτης Matt Johnson αντίστοιχα) να δημιουργούν την BlackBerry με τη βοήθεια του Jim Balsillie (τον υποδύεται ο Glenn Howerton του "It's Always Sunny in Philadelphia").

Βλέπουμε ακόμη το λανσάρισμα του πρώτου iPhone (μέσα από αληθινά πλάνα του αείμνηστου Steve Jobs) και τις αγωνιώδεις ενέργειες της ομάδας καθώς ανταποκρίνεται σε αυτή τη νέα απειλή. Άλλωστε είναι κοινά αποδεκτό ότι η κυκλοφορία του iPhone το 2007, είναι αυτή που άλλαξε τα πάντα στην κατηγορία των smartphones, με πολλά από τα μεγάλα ονόματα της τότε εποχής, είτε να μην έχουν καμία σχέση σε μέγεθος τώρα (βλ. Nokia) είτε απλά να έχουν εξαφανιστεί. Μέχρι στιγμής, οι πρώτοι κριτικοί δίνουν στην ταινία πολύ καλές κριτικές αν και αυτές είναι ελάχιστες. Η ταινία "BlackBerry" έχει σήμερα 95% στο Rotten Tomatoes βάσει 20 κριτικών.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουμε τη 12η Μαΐου για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.