Δεν θέλεις να μάθεις πόσα πλήρωσε κάποιος για ένα σφραγισμένο iPhone 1ης γενιάς

1 έτος πριν
iPhone 1ης γενιάς

Το 2007, μπορούσες να ξοδέψεις μόλις 499 δολάρια για το πρώτο iPhone, το οποίο κυκλοφορούσε σε μοντέλα 4GB και 8GB. Σε μια πρόσφατη δημοπρασία, ωστόσο, το τηλέφωνο κόστιζε πολύ περισσότερο από αυτό.

Η ιστοσελίδα LCG Auctions που ειδικεύεται στις διαδικτυακές δημοπρασίες, πούλησε αυτό το μήνα ένα αυθεντικό iPhone για 63.356,40 δολάρια. Το τηλέφωνο ήταν ανέγγιχτο τα τελευταία 15 χρόνια, σφραγισμένο στο αρχικό του πλαστικό περιτύλιγμα. Ο ιδιοκτήτης όπως δήλωσε το έλαβε ως δώρο, αλλά δεν το χρησιμοποίησε επειδή εκείνη την εποχή, δεν είχε υπηρεσία AT&T. Για τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του iPhone, μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις μόνο στο δίκτυο της AT&T κάτι που σταδιακά άλλαξε.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης έβαλε το θρυλικό smartphone στην αποθήκη και το ξέχασε..

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσό που έχει υπάρξει ποτέ μια δημοπρασία για ένα iPhone, χωρίς να λείπουν λιγότερο εντυπωσιακές περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Το μοντέλο των 8GB κόστιζε 599 δολάρια το 2007, οπότε ο νικητής της δημοπρασίας πλήρωσε περίπου 106x αυτή την τιμή, ή 10.600% περισσότερο.

Το αρχικό iPhone θεωρείται ευρέως ότι εγκαινίασε την εποχή των smartphones αποτελώντας στην ουσία ίσως το πιο σημαντικό gadget όλων των εποχών γενικότερα. Το ίδιο ισχύει και για την παρουσίασή του τον Ιανουάριο του 2007, όπου ο Steve Jobs ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν «μια στιγμή που περίμενε για πολλά χρόνια», προχωρώντας μετά στην αναλυτική παρουσίαση όλων των δυνατοτήτων της συσκευής. Παρόλο που άλλα smartphones είχαν τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του iPhone ακόμη και πριν από το 2007 (συμπεριλαμβανομένου του LG Prada), καμία συσκευή δεν τράβηξε την προσοχή του κοινού όσο το πρώτο smartphone της Apple.

Ως εκ τούτου, ο νικητής της δημοπρασίας πιθανότατα θεωρεί ότι πρόκειται για μια επένδυση σε ένα κομμάτι της ιστορίας. Δεν διστάζει να δηλώσει ότι θα το κράταγε περισσότερο αν δεν χρειαζόταν τα χρήματα αφού είναι σίγουρος ότι η αξία του θα αυξηθεί αρκετά στο άμεσο μέλλον.