Η IMAX εξομοιώνει το λογισμικό PalmPilot για την κυκλοφορία της έκδοσης των 70 mm του Oppenheimer

9 μήνες πριν
Cillian murphy as oppenheimer

Η IMAX είναι μια μορφή ταινίας που χρησιμοποιεί μεγαλύτερο λόγο διαστάσεων και μεγαλύτερο υλικό φιλμ από τις παραδοσιακές κινηματογραφικές μορφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης για το κοινό. Προκειμένου να τροφοδοτήσει την κυκλοφορία της νέας ταινίας Oppenheimer στα 70 mm, η IMAX χρησιμοποιεί ένα εξομοιωμένο λογισμικό PalmPilot για τον έλεγχο των προβολέων.

Το PalmPilot αν θυμάσαι ήταν ένας φορητός προσωπικός ψηφιακός βοηθός (PDA) που ήταν δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ήταν ένα από τα πρώτα PDA που πέτυχαν ευρεία υιοθέτηση και ήταν γνωστό για την ευκολία χρήσης του και την ικανότητά του να εκτελεί μια ποικιλία εφαρμογών.

Το λογισμικό PalmPilot που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των προβολέων IMAX είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του αρχικού λογισμικού. Έχει φυσικά τροποποιηθεί για να λειτουργεί με τις ειδικές απαιτήσεις των προβολέων IMAX και περιλαμβάνει ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο αρχικό λογισμικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρήση του λογισμικού PalmPilot για τον έλεγχο των βιντεοπροβολέων IMAX έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, πρόκειται για μια πολύ σταθερή και αξιόπιστη πλατφόρμα. Το λογισμικό PalmPilot υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία διαφορετικών εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλά δοκιμασμένο και είναι απίθανο να παρουσιαστούν απροσδόκητα προβλήματα.

Δεύτερον, το λογισμικό PalmPilot είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Η διεπαφή χρήστη είναι απλή και διαισθητική και δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση για τη χρήση του. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση στο περιβάλλον ενός κινηματογράφου, όπου οι υπεύθυνοι προβολής πρέπει να είναι σε θέση να αλλάζουν γρήγορα και εύκολα τις ρυθμίσεις των προβολέων.
 

Η χρήση του λογισμικού PalmPilot για τον έλεγχο των προβολέων IMAX αποτελεί μια μοναδική και καινοτόμο λύση. Αποτελεί απόδειξη της ευελιξίας και της αξιοπιστίας της πλατφόρμας PalmPilot και δείχνει ότι η IMAX έχει δεσμευτεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία θέασης στο κοινό της, με τον καλύτερο -και ασυνήθιστο- τρόπο.

Η κυκλοφορία της ταινίας Oppenheimer στα 70 mm είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει μετά την ταινία Tenet του 2020, δείχνοντας ότι ο σκηνοθέτης και των 2 ταινιών, Christopher Nolan, πραγματικά αγαπά το συγκεκριμένοo format.