Η τελευταία συναυλία των Kiss μας συστήνει τα ψηφιακά avatar του συγκροτήματος

4 μήνες πριν
Kiss avatar

Το θρυλικό συγκρότημα Kiss σηματοδότησε την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στο διάσημο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης με έναν μοναδικό τρόπο. 

Η αποχαιρετιστήρια συναυλία υπηρέτησε ταυτόχρονα και ως ντεμπούτο για τους διαδόχους του συγκροτήματος - τέσσερις ψηφιακούς avatars που θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ακόμα κι όταν τα πραγματικά μέλη αποσυρθούν από τις φυσικές συναυλίες.

Η μπάντα ολοκλήρωσε την περιοδεία "The End of the Road" παρουσιάζοντας το νέο εικονικό συγκρότημα, το οποίο στη συνέχεια ερμήνευσε το τραγούδι "God Gave Rock And Roll To You".  

Τα avatars δεν αποτελούν απλά πιστά αντίγραφα των τωρινών μελών του συγκροτήματος. Αντ' αυτού, είναι δημιουργικές metaverse απεικονίσεις τους ως "υπερηρώων φαντασίας", σύμφωνα με την εταιρεία Pophouse Entertainment.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την εταιρεία του Τζορτζ Λούκας, Industrial Light & Magic (ILM) για να δώσουν ζωή σ’ αυτά τα avatars. Οι δημιουργοί τους υποστηρίζουν πως αυτός είναι μόνο ένας από τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι Kiss θα συνεχίσουν να διασκεδάζουν ως ψηφιακό συγκρότημα μέσω των avatars στο μέλλον.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Industrial Light & Magic είναι επίσης υπεύθυνη για τη δημιουργία των ψηφιακών avatars των ABBA που πρωταγωνιστούν στο σόου ABBA Voyage στο Λονδίνο. 

Ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το εικονικό συγκρότημα προς το παρόν, είναι πιθανό να δούμε παρόμοιες εμπειρίες με το Kiss στο εγγύς μέλλον. Ο Τζιν Σίμονς, ένας από τους ιδρυτές των Kiss μαζί με τον Πολ Στάνλεϊ, πιστεύει πως αυτή η μετάβαση θα διασφαλίσει ότι το συγκρότημα θα παραμείνει "πάντα νέο και πάντα εμβληματικό".

Το συγκρότημα Kiss είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Ιδρύθηκε το 1973 στη Νέα Υόρκη από τους Τζιν Σίμονς και Πολ Στάνλεϊ και ξεχώρισε αμέσως για τη θεατρική σκηνική του παρουσία, τα εντυπωσιακά κοστούμια και μακιγιάζ και την άκρως ενεργητική σκηνική παρουσία τους.

Οι Kiss κυκλοφόρησαν αμέτρητες επιτυχίες και άλμπουμ που έγιναν πλατινένια όπως το "Alive!" και το "Destroyer". Τραγούδια όπως το "Rock and Roll All Nite", το "Detroit Rock City" και το "I Was Made For Lovin' You" έχουν γίνει αυτούσια κλασικά του ροκ εν ρολ.