Το καλοκαίρι του 2023 έρχεται η ταινία Gran Turismo

1 έτος πριν
Gran Turismo

Σίγουρα έχεις συνηθίσει να βλέπεις αρκετές μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών σε ταινίες, ενώ ετοιμάσου για μια ακόμη ειδικά αν είσαι φίλος του PlayStation.

Όπως ανακοίνωσε η Sony, το Gran Turismo, το δημοφιλές παιχνίδι αγώνων του PlayStation, θα μεταφερθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες και μάλιστα με πολύ ενδιαφέρον καστ, σκηνοθέτη και σενάριο. Η ταινία που μέχρι στιγμής έχει τον τίτλο “Gran Turismo”, θα κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου του 2023 και τη σκηνοθεσία της την έχει αναλάβει ο Neil Blomkamp, αποτελώντας εγγύηση για την ποιότητά της. Ο Blomkamp βρίσκεται πίσω από πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες κυρίως στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας όπως το District 9, το Elysium και το Chappie ενώ η πιο πρόσφατή του δημιουργία είναι το Demonic, ένα θρίλερ το οποίο δεν απέσπασε καλές κριτικές.

Πίσω όμως στο Gran Turismo το οποίο θα βασιστεί σε αληθινή ιστορία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι «η απόλυτη ιστορία εκπλήρωσης επιθυμιών ενός έφηβου παίκτη του Gran Turismo, ο οποίος με τις ικανότητές του στο παιχνίδι κέρδισε μια σειρά διαγωνισμών της Nissan για να γίνει πραγματικός επαγγελματίας οδηγός αγώνων». Αυτό σημαίνει ότι η ταινία πιθανότατα εμπνέεται από την ιστορία κάποιου gamer από την Ακαδημία GT, η οποία άφηνε τους επαγγελματίες παίχτες του Gran Turismo να διαγωνιστούν για να ενταχθούν σε μια πραγματική αγωνιστική ομάδα που χρηματοδοτήθηκε από τη Nissan από το 2008 μέχρι το 2016 όταν και πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά.

Το Gran Turismo αποτελεί μονάχα την τελευταία ταινία των PlayStation Studios που γίνεται κινηματογραφική ταινία. Τελευταίο παράδειγμα είναι το Uncharted, με τον Tom Holland στον πρωταγωνιστικό ρόλο να υποδύεται -με ανάμεικτες εντυπώσεις- τον Nathan Drake από τη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε επιπλέον το Horizon Zero Dawn και το Twisted Metal ενώ το 2023 έρχεται και η τηλεοπτική μεταφορά του “The Last of Us”. Τέλος η Sony σχεδιάζει να μεταφέρει και το “Ghost of Tsushima” στους κινηματογράφους ενώ δεν λείπουν οι πληροφορίες για τηλεοπτική μεταφορά και του “God of War”.