Το Gran Turismo 7 έρχεται τον Μάρτιο. Τι πρέπει να περιμένουμε;

2 έτη πριν
Gran Turismo 7

Το τελευταίο State of Play ήταν αφιερωμένο στο Gran Turismo 7 και εδώ που τα λέμε όχι κι άδικα. Ο πολυαναμενόμενος τίτλος της Polyphony Digital κυκλοφορεί εξ άλλου σε λιγότερο από έναν μήνα (4 Μαρτίου, σημείωσέ την ημερομηνία στο ημερολόγιό σου ή ακόμα καλύτερα προπαράγγειλε το παιχνίδι από τον ΓΕΡΜΑΝΟ για να ‘σαι ήσυχος) και οι απορίες μας σχετικά μ’ αυτόν ήταν αρκετές. Όχι πια.

Το Gran Turismo 7 λοιπόν θα είναι playable τόσο σε PS4, όσο και σε PS5. Εννοείται πως αν θες την καλύτερη και ομαλότερη ποιότητα εικόνας σε όσο το δυνατόν πιο υψηλή ανάλυση, καλό θα ήταν να κάνεις δικό σου ένα PS5 -αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Μην ξεχνάς εξ άλλου πως το παιχνίδι αναπτυσσόταν αρχικά αποκλειστικά για PS5, πριν η Sony πάρει την απόφαση και το διαθέσει και στους κατόχους της αμέσως προηγούμενης κονσόλας της.

Από πλευράς gameplay, το Gran Turismo 7 όπως και οι προκάτοχοί του θα δίνει έμφαση στον ρεαλισμό. Όπως είπε ο επικεφαλής της Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, η απτική ανάδραση και οι δυναμικές σκανδάλες του χειριστηρίου DualSense έχουν συμβάλλει στα μέγιστα όσον αφορά στην εξομοίωση του φρεναρίσματος. Το ray tracing και η εικόνα στα 60 fps κάνουν την όλη εμπειρία ακόμα πιο αληθοφανή ενώ οι φωτοσκιάσεις ολοκληρώνουν ιδανικά το όλο πακέτο.

Ως προς το περιεχόμενό του, το Gran Turismo 7 δεν απογοητεύει. Θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση πάνω από 400 αυτοκίνητα τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω τριών in-game καταστημάτων ενώ θα υπάρχει και μουσείο, έτσι ώστε οι παίκτες να μάθουν περισσότερα για το όχημα που τους ενδιαφέρει. Ανάμεσα σ’ αυτά συναντάμε τεράστιο αριθμό θρυλικών αυτοκινήτων και την Porsche Vision GT, τη μεγάλη αποκλειστικότητα του Gran Turismo 7. Θα τρέξεις σε περισσότερες από 97 διαδρομές σε πάνω από 34 τοποθεσίες ενώ θα συμμετάσχεις σε τριψήφιο αριθμό αγώνων κάθε είδους -time trials, drag races κλπ.

Ανυπομονείς; Είπαμε, 4 Μαρτίου…