Ο Harrison Ford επιβεβαιώνει ότι μετά το Dial of Destiny δεν θα υποδυθεί ξανά τον Indiana Jones

1 έτος πριν
Harrison Ford

Ο Harrison Ford επιβεβαίωσε ότι δεν θα υποδυθεί ξανά τον Indiana Jones μετά την κυκλοφορία του Dial of Destiny το προσεχές καλοκαίρι.

Μιλώντας στο περιοδικό Total Film, για το νέο του τεύχος, το οποίο έχει στο εξώφυλλο τον πιο διάσημο κινηματογραφικό αρχαιολόγο, ο Ford δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η τελευταία ταινία της σειράς και είναι η τελευταία φορά που θα παίξω τον χαρακτήρα. Προβλέπω ότι θα είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται σε ταινία».

Αν και ο Ford γνωρίζει πολύ καλά τις αναφορές ότι μια τηλεοπτική σειρά Indiana Jones βρίσκεται στα σκαριά, υποστήριξε ότι «δεν θα συμμετάσχει σε αυτή, αν τελικά υλοποιηθεί».

Αν και ο Indy μπορεί να κρεμάσει το καπέλο του μετά την τελευταία του περιπέτεια (στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης η Phoebe Waller-Bridge και ο Mads Mikkelsen), ο Ford δεν είναι λιγότερο ενθουσιώδης για το Dial of Destiny που σκηνοθέτησε ο James Mangold.

«Είχα τη φιλοδοξία να κάνω αυτή την ταινία εδώ και 10 χρόνια και τελικά ήρθε η στιγμή που όλοι δεσμευτήκαμε γι' αυτό. Ήταν μια χαρούμενη στιγμή για μένα. Νομίζω ότι είναι μια σπάνια κατάσταση αυτή στην οποία βρίσκομαι», δήλωσε ο Ford. 

«Έχω καταφέρει να συμμετάσχω σε εκπληκτικές ταινίες που αναπτύχθηκαν από τον Steven Spielberg και τον George Lucas σε μια περίοδο 40 ετών, ολοκληρώνοντας το ταξίδι όχι με μια γκρίνια, αλλά με ένα μπαμ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου για αυτή την εκδρομή».

Ο Ford έχει μιλήσει στο παρελθόν για την απόσυρση του χαρακτήρα, ειδικά μετά την πανωλεθρία (κατά πολλούς) της τέταρτης ταινίας της σειράς, του Kingdom of the Crystal Skull. Έχοντας κλείσει τα 80 έτη ζωής, η πρώτη ταινία Indiana Jones κυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό 1981, δημιουργώντας αίσθηση, με τον Ford να έχει υποδυθεί το ρόλο για περισσότερο από τη μισή του ζωή! 

Το "Indiana Jones and the Dial of Destiny" κυκλοφορεί στους κινηματογράφους της χώρας μας στις 29 Ιουνίου.