Ο Indiana Jones, ο αγαπημένος μας αρχαιολόγος επιστρέφει με το Dial of Destiny

1 έτος πριν
Indiana Jones Dial of Destiny

Επιτέλους, έχουμε μια πρώτη γεύση από την επόμενη ταινία του Harisson Ford ως Indiana Jones. Η Disney και η Lucasfilm κυκλοφόρησαν το πρώτο trailer για το "Indiana Jones and the Dial of Destiny" - το ίδιο trailer που παρουσιάστηκε στους επισκέπτες της D23 Expo τον Σεπτέμβριο - δείχνοντας τα πρώτα πλάνα από την πέμπτη κινηματογραφική περιπέτεια του διάσημου αρχαιολόγου με το μαστίγιο.

Όμως το πρώτο trailer για τη νέα περιπέτεια του Dr. Jones δεν αποκαλύπτει πολλά για την πλοκή της ταινίας, και αντ' αυτού επικεντρώνεται στα συναισθήματα που προκαλεί η επιστροφή του Indy στη μεγάλη οθόνη. Το trailer είναι ένα μεγάλο παιχνίδι νοσταλγίας, για τον θεατή και τον Indy, που προσφέρει μερικές διασκεδαστικές στιγμές: Ο John Rhys-Davies επιστρέφει ως Sallah, ο Indy τρέχει να ξεφύγει καθώς ιππεύει ένα άλογο, και μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να φέρνεις μαστίγιο σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών, ειδικά όταν σε σημαδεύουν δώδεκα όπλα. Το trailer για το Indiana Jones and the Dial of Destiny προσφέρει επίσης μια ματιά σε έναν Harrison Ford σε νεότερη ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές θα πρέπει να περιμένουν ένα ή δύο flashback ή ίσως κάτι άλλο. Στο trailer βλέπουμε μάλιστα και τον πρωταγωνιστή της ταινίας, τον Harrison Ford σε διάφορες σκηνές να είναι αρκετά νεότερος, κάτι που ίσως σημαίνει ότι η Disney χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε, αλλάζοντας την ηλικία των ηθοποιών πολύ εύκολα.

Η παραγωγή της τελευταίας συνέχειας των περιπετειών του αρχαιολόγου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο είχε έναν ταραχώδη δρόμο μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μετά από χρόνια λανθασμένων κινήσεων μετά την κακή υποδοχή του Kingdom of the Crystal Skull του 2008, η ταινία άρχισε επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα πριν από μερικά χρόνια, με τους Jez Butterworth και John-Henry Butterworth (Edge of Tomorrow) να έχουν αναλάβει το σενάριο και τον James Mangold (Logan) τη σκηνοθεσία. Ο John Williams επιστρέφει για τη μουσική επένδυση της επόμενης ταινίας του Indy, για την οποία έχει δηλώσει ότι θα είναι η τελευταία του ταινία πριν αποσυρθεί. Αλλά ο συνθέτης ήταν αρκετά ενθουσιασμένος με το project ώστε να μοιραστεί μια γεύση από τη νέα μουσική στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια συναυλίας του.

Μαζί με τον ίδιο τον Indiana, τον Harrison Ford, στο πέμπτο μέρος της σειράς θα πρωταγωνιστήσουν οι Mads Mikkelsen (Hannibal), Boyd Holbrook (Logan), Toby Jones (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), Antonio Banderas (Uncharted), Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) και Thomas Kretschmann (King Kong).

Το "Indiana Jones and the Dial of Destiny" είναι η πρώτη ταινία Indiana Jones που δεν σκηνοθετείται από τον Steven Spielberg, ενώ ούτε το σενάριο είναι γραμμένο από τον George Lucas. Αντ' αυτού, ο Spielberg συμμετέχει ως παραγωγός, μαζί με τους Kathleen Kennedy, Frank Marshall και Simon Emanuel.

Το Indiana Jones: Dial of Destiny αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Ιουνίου 2023 και ήδη μετράμε αντίστροφα.