Ο Henry Cavill επιστρέφει στο ρόλο του Superman

1 έτος πριν
Henry Cavill Superman

Ο Βρετανός ηθοποιός Henry Cavill επιβεβαίωσε μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram ότι επιστρέφει στο ρόλο του Superman σε μελλοντικές ταινίες της DC Comics. Μια πρόγευση παίρνουν οι θεατές της πρόσφατης ταινίας Black Adam, με πρωταγωνιστή τον Dwayne "The Rock" Johnson, με μια αρκετά ενδιαφέρουσα post-credit σκηνή.

Ο Cavill εμφανίζεται στην ταινία Black Adam ως Superman κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους της ταινίας, όπου ένα ιδιαίτερο τραγούδι χαρακτηρίζει τη στιγμή. Όμως η μουσική δεν είναι αυτή που είχε γράψει ο Hans Zimmer στο παρελθόν για την ταινία The Man of Steel (2013) του Zach Snyder. Αντιθέτως, καθώς ο Superman του Cavill πλησιάζει τον Black Adam, ακούμε τη μουσική του "Superman" του John Williams, την οποία πρωτοακούσαμε από την εποχή που ο αείμνηστος Κρίστοφερ Ριβ υποδύονταν τον δημοφιλέστερο υπερήρωα πίσω στο 1978.

Η σύντομη εμφάνιση του Cavill στον Black Adam, χτενισμένος με ένα νέο αλλά γνώριμο χτένισμα, υποδηλώνει επίσης μια επικείμενη διαμάχη με τον χαρακτήρα του Johnson σε μια μελλοντική ταινία.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Cavill είχε αναπολήσει τον "Άνθρωπο από ατσάλι" και είχε υποδηλώσει την επιθυμία για να επιστρέψει στο ρόλο που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως. Οι αναμνήσεις από την ταινία του 2013 είναι αρκετές, με πολλούς θαυμαστές να μη χαίρονται που ο αγαπημένος τους Superman σκοτώνει τον στρατηγό Ζοντ, τον οποίο υποδύθηκε ο Μάικλ Σάνον. Άλλωστε ο Superman είναι ένας χαρακτήρας ηθικός που παρά τις υπερδυνάμεις του, δεν προχωρά σε πιο δραστικές ενέργειες.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τον ρόλο του ως Superman, ο Henry Cavill έχει υποδυθεί και τον ελληνικό μυθολογικό χαρακτήρα Θησέα. Αυτό έγινε στην ταινία Immortals, με συμπρωταγωνιστές τον Mickey Rourke και τη Freida Pinto.

Ο Superman του Cavill ήταν παρών στις ταινίες Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016) και Justice League (2017). Και οι δύο ταινίες δεν έτυχαν καλής υποδοχής από τους κριτικούς παρά την εισπρακτική επιτυχία, με τα προβλήματα να εστιάζονται κυρίως στο σενάριο, τη σκηνοθεσία και τα εφέ παρά στην παρουσία των ηθοποιών.

Λίγες μέρες μετά την πρώτη προβολή του Black Adam στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Cavill μέσω Instagram ευχαρίστησε τους θαυμαστές του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την πίστη τους στο franchise και στον ίδιο προσωπικά. Πριν από μια σύγκρουση με τον Black Adam στο μέλλον όμως, θα ακολουθήσει μια άλλη ταινία που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον Superman. Άλλωστε η Warners Bros, η μητρική εταιρεία αυτού του franchise, βρίσκεται πλέον υπό τη νέα ηγεσία του Michael De Luca και της Pamela Abdy ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι στο νέο τμήμα των DC Studios, θα βρίσκεται επικεφαλής ο James Gunn που τον γνωρίζουμε πολύ καλά από την παρουσία του στα Marvel Studios.

Το cameo του Henry Cavill στην ταινία Black Adam γυρίστηκε αρχικά με σωσία.  Διάφορα μεγαλοστελέχη των στούντιο όπως μαθαίνουμε έδωσαν επικές μάχες στο παρασκήνιο, με την άδεια να δίνεται τελικά για την παρουσία του Cavill, με το αποτέλεσμα να κρίνεται συναρπαστικό.