Ο James Gunn επιλέγει τους επόμενους Clark Kent και Lois Lane για το Superman: Legacy

9 μήνες πριν
Corenswet and Brosnahan

Μετά από μήνες ακροάσεων και προσωπικών δοκιμαστικών, η Warner Bros και τα DC Studios ανακοίνωσαν τον David Corenswet ως τον επόμενο Superman ενώ το ρόλο της Lois Lane τον αναλαμβάνει η Rachel Brosnahan. Οι δύο ηθοποιοί θα είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας Superman: Legacy, την οποία θα σκηνοθετήσει ο James Gunn. 

Η σχετική απόφαση ελήφθη αφού οι δύο τους ήταν ανάμεσα στους λίγους που επιλέχθηκαν για να δοκιμαστούν μπροστά στον ίδιο τον James Gunn και τον Peter Safran που είναι οι υπεύθυνοι των DC Studios. Μάλιστα στο διήμερο που διήρκησαν οι δοκιμές, η μία από αυτές έφερε τους ηθοποιούς με πλήρη ενδυμασία και μακιγιάζ για τους ρόλους,. 

Πηγές δήλωσαν ότι κάθε ηθοποιός είχε κλείσει συμφωνίες δοκιμών που θα έληγαν μετά από δύο εργάσιμες εβδομάδες, οπότε όλα τα μέρη ήθελαν να διευθετηθεί το θέμα πριν από μια πιθανή απεργία της SAG-AFTRA, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 30ής Ιουνίου.

Η Warner Bros δεν έχει ακόμη δηλώσει αν θα παρευρεθεί στο Comic-Con του επόμενου μήνα στο Σαν Ντιέγκο, οπότε υπάρχει ακόμη η πιθανότητα οι δύο τους να παρουσιαστούν στο πάνελ Hall H του στούντιο. Ωστόσο, αν υπάρξει απεργία της SAG-AFTRA, η Corenswet και η Brosnahan δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν, καθώς οι κατευθυντήριες γραμμές της απεργίας αναφέρουν ότι οι ηθοποιοί δεν μπορούν να προωθήσουν έργα κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Η διαδικασία του casting για το "Superman: Legacy" διαρκεί εδώ και μήνες, με τους Safran και Gunn να ξεκινούν μια ενδελεχή έρευνα για να βρουν τους νέους πρωταγωνιστές για το νέο franchise. Με τους δύο ρόλους να έχουν πλέον κλειδώσει, ο Gunn θα προσπαθήσει τώρα να βρει και ποιος θα υποδυθεί τον κορυφαίο εχθρό του Superman, τον Lex Luthor, καθώς και άλλων δευτερευόντων χαρακτήρων, όπως ο φίλος του Kent, Jimmy Olsen.

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Gunn έχει αναλάβει και το σενάριο της ταινίας Superman: Legacy στην οποία παραγωγός θα είναι ο Safran. Η ταινία "Superman: Legacy" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 11 Ιουλίου 2025.

Η ταινία ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, όταν ο Gunn και ο Safran παρουσίασαν το σχέδιό τους για την πρώτη φάση της ανανεωμένης σειράς ταινιών και το Superman: Legacy ήταν στο επίκεντρο ως το έργο που θα βοηθούσε στην έναρξη αυτής της στρατηγικής. Εκείνη η παρουσίαση περιλάμβανε επίσης σχέδια για μια νέα ταινία Batman, το Batman: The Brave and the Bold, το οποίο πρόσφατα ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Andy Muschietti, και το The Authority.

Για τον Corenswet, η ταινία θα σηματοδοτήσει τον πρώτο του μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη ταινία του στούντιο, αφού προηγουμένως είχε εμφανιστεί σε έργα όπως τα Pearl, The Politician και We Own This City. Από την αρχή, το όνομά του ήταν ένα από τα επικρατέστερα και μετά την τελευταία οντισιόν, σφράγισε τη συμφωνία για τον μεγαλύτερο ρόλο της καριέρας του μέχρι στιγμής.

Η Brosnahan προέρχεται από την τελευταία σεζόν της καριέρας της στην σειρά του Amazon "The Marvelous Mrs. Maisel", η οποία απέσπασε πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και ένα βραβείο Emmy. Ήταν επίσης στην κορυφή της λίστας των γυναικών που θα έπαιζαν τη Lois Lane μετά από αυτό που πολλοί χαρακτήρισαν ως την καλύτερη οντισιόν της διαδικασίας.