Ο πόλεμος ξεκινά στο Dune: Part Two

9 μήνες πριν
Dune: Part Two

Χωρίζοντας το Dune, το οποίο βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, σε δύο μέρη, ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve καθυστέρησε την εισαγωγή του βασικού κακού της ιστορίας: τον Αυτοκράτορα του Σύμπαντος (The Emperor of the Universe) Shaddam IV (τον οποίο ενσωρκώνει ο Christopher Walken).

Στο trailer για το 2ο μέρος του Dune (Dune: Part Two) που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα, οι θεατές έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά τον άνθρωπο που σχεδίασε την πτώση του Οίκου των Ατρειδών (House Atreides). Ο Οίκος των Χαρκόννεν (House Harkonnen) με διαταγή του Βαρόνου Βλάντιμιρ Χαρκόννεν μπορεί να «χτύπησε βάναυσα» τον αντίπαλο και έναν από τους πιο ιστορικούς Οίκους της Αυτοκρατορίας σκοτώνοντας τον Δούκα και πατέρα του Πωλ Ατρείδη, ωστόσο αυτός που βρισκόταν εξαρχής πίσω από τη δολοφονία δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Αυτοκράτορα Σαντάμ τον Δ’ (Shaddam IV) επειδή φοβόταν ότι ο αείμνηστος Δούκας Λίτο Ατρείδης (Oscar Isaac) θα τον καθαιρούσε. Όμως ο Αυτοκράτορας δεν υπολόγισε την δύναμη του γιού του Λίτο Ατρείδη, Πωλ Ατρείδη (Timothée Chalamet), ο οποίος στο δεύτερο μέρος δηλώνει έτοιμος να κάνει πραγματικότητα τους φόβους του Σαντάμ του Δ’.

Αλλά προτού ο Πωλ ξεκινήσει τον πόλεμο για να ανατρέψει τον τύραννο, πρέπει να κερδίσει την εύνοια και την εμπιστοσύνη των νέων συντρόφων του, των Fremen του πλανήτη Arrakis. Στην πρώτη ταινία, ο Πωλ έβλεπε οράματα με τους Fremen και ειδικότερα με την Chani (Zendaya). Τώρα που ο Πώλ και η μητέρα του, η Λαίδη Τζέσικα (Rebecca Ferguson) ζουν ανάμεσά τους, οφείλει να ανταποκριθεί στην πρόκληση και στην πεποίθηση των Fremen ότι θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην ελευθερία. Όμως για να μπορέσει να καταφέρει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μάθει πρώτα πως να ελέγχει έναν γιγάντιο αμμοσκώληκα.

Μετά το πρώτο trailer, ήρθε το νέο trailer να μας συστήσει επίσης την πριγκίπισσα Ιρουλάν, κόρη του Αυτόκρατορα Σαντάμ του Δ’ (Florence Pugh). Η πριγκίπισσα δεν είναι ο μόνος σημαντικός χαρακτήρας σε αυτήν την εξελισσόμενη σύγκρουση καθώς ο Πωλ θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αντίπαλο από τον Οίκο των Χαρκόννεν, τον Φέιντ Ράουθα (Austin Butler), τον οποίο ο Βαρόνος Βλάντιμιρ Χαρκόννεν προορίζει για διάδοχό του. Στο 2ο μέρος το Dune θα δούμε επίσης τον Josh Brolin στον ρόλο του Γκέρνι Χάλλεκ μαζί με τον Dave Bautista ως Γκλόσου Ραμπάν, τον Stephen McKinley Henderson ως Θούφιρ Χάουατ, τη Léa Seydoux ως Λάιδη Μάργκο (Lady Margot), τον Stellan Skarsgård ως Βαρόνο Βλάντιμιρ Χαρκόννεν, τη Charlotte Rampling ως την Ηγουμένη Επίτροπο, Σεβάσμια Μητέρα των Μπένε Τζέζεριτ (Gaius Helen Mohiam) και τον Javier Bardem στον ρόλο του Στήλγκαρ.

Εκτός από τη σκηνοθεσία της ταινίας, ο Denis Villeneuve συνέγραψε και το σενάριο μαζί με τον Jon Spaihts. Οι Warner Bros. και Legendary ανακοίνωσαν ότι το Dune: Part Two θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.