Ο Sir Ian McKellen έτοιμος να επιστρέψει στο ρόλο του Γκάνταλφ

13 ώρες πριν
Γκάνταλφ

Νέες ταινίες του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" με τον εμβληματικό Γκάνταλφ βρίσκονται στον ορίζοντα, σύμφωνα με τον Sir Ian McKellen. Ο 85χρονος ηθοποιός αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Big Issue ότι έχει ενημερωθεί για την πιθανή επιστροφή του στον αγαπημένο ρόλο.

"Μόλις με ενημέρωσαν ότι θα γίνουν περισσότερες ταινίες και ο Γκάνταλφ θα συμμετέχει. Ελπίζουν ότι θα τον υποδυθώ εγώ," δήλωσε ο McKellen. "Πότε; Δεν γνωρίζω. Ποιο είναι το σενάριο; Δεν έχει γραφτεί ακόμα. Οπότε καλύτερα να βιαστούν!"

Η συνέντευξη αυτή είναι μία από τις λίγες που έχει παραχωρήσει ο McKellen μετά από ένα  ατύχημα που είχε πρόσφατα στη σκηνή. Ο ηθοποιός έπεσε από τη σκηνή στο κοινό κατά τη διάρκεια παράστασης στο θέατρο Noël Coward του Λονδίνου, αναγκάζοντάς τον να διακόψει την περιοδεία του έργου "Player Kings", μιας συμπυκνωμένης εκδοχής των "Ερρίκος Δ': Μέρος 1 και 2" του Σαίξπηρ.

"Νιώθω αδύναμος σωματικά, κάτι για το οποίο κάνω ασκήσεις," εξομολογήθηκε ο McKellen. "Και φυσικά, είναι και συναισθηματικό. Όλοι μας σκοντάφτουμε στη ζωή μας, απλά όταν φτάσεις στην ηλικία μου, δεν μπορείς πάντα να σηκωθείς ξανά."

Ο βετεράνος ηθοποιός παραδέχτηκε ότι αναρωτιέται αν η πτώση οφειλόταν στην προχωρημένη ηλικία του. "Προσπαθώ απλά να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν ένα ατύχημα," είπε.

Παρά τις δυσκολίες, ο McKellen δεν χάνει το ενδιαφέρον του για τα τρέχοντα γεγονότα. Παρακολουθεί από απόσταση το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο και σχολιάζει την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. "Αν και δεν είμαστε Αμερικανοί, έχουμε το δικαίωμα να ενδιαφερόμαστε και να ανησυχούμε. Δεν είναι εσωτερική υπόθεση. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να είναι δύναμη για το καλό ή το κακό," τόνισε.

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο McKellen ανέφερε: "Συνήθως εργάζομαι ή προετοιμάζομαι για δουλειά. Έχω κάνει λίγο από αυτό, αναρωτιέμαι ποιο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πλάνο. Θα πάρω το υπόλοιπο του χρόνου ρεπό. Όχι επειδή το χρειάζομαι, απλά επειδή το θέλω."