Οι αδελφοί Russo δεν επιστρέφουν στο MCU τουλάχιστον μέχρι το 2030

1 έτος πριν
marvel universe

Οι Joe και Anthony Russo ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιστρέψουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μέχρι τουλάχιστον το 2030. Το σκηνοθετικό δίδυμο, που ήταν υπεύθυνο για μια σειρά από τεράστιες ταινίες του MCU όπως τα Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War και Endgame, εξακολουθούν να συνομιλούν με τη Marvel, αλλά είναι απίθανο οι αδελφοί Russo να έχουν οποιαδήποτε σχέση με επερχόμενα projects για το γνωστό σύμπαν υπερηρώων.

Σε συνέντευξή τους στο Variety, οι αδελφοί Russo ανέφεραν ότι θέλουν να πάρουν κάποια απόσταση μεταξύ τους και του Avengers: Endgame. Η απόφαση αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς οι σκηνοθέτες πιθανότατα εξερευνούν νέες ιδέες πέρα από τα κόμικ. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν «ενεργές συζητήσεις» με τη Marvel, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και τίποτα.

Τα MARVEL STUDIOS και ο πρόεδρός τους, Kevin Feige, έχουν περιγράψει λεπτομερώς τα σχέδιά τους για τις επόμενες δύο φάσεις του MCU, οι οποίες θα κορυφωθούν με τους Avengers: Secret Wars τον Μάιο του 2026. Μάλιστα, οι αδελφοί Russo ήταν οι πιο δημοφιλείς υποψήφιοι από τους fans για να σκηνοθετήσουν το Secret Wars. Κατά το παρελθόν είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στο MCU μόνο υπό τον όρο ότι η Marvel θα τους αφήσει να γυρίσουν τη συγκεκριμένη ταινία. Πλέον αυτό μπορεί να μην ισχύει πια, χωρίς όμως να μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά για πιθανή νέα συμφωνία.

Τη σκηνοθεσία του Avengers: The Kang Dynasty την έχει αναλάβει ο Destin Daniel Cretton, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει το Shang-Chi και το The Legend of the Ten Rings. Το Secret Wars δεν έχει προς το παρόν σκηνοθέτη, όμως ο Keving Feige φέρεται να έχει προσλάβει το σεναριογράφο του “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, Michael Waldron.

Σε σχετικά νέα, η Marvel κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο trailer για το Ant-Man and The Wasp: Quantumania, στο οποίο θα εμφανιστεί ο Kang the Conqueror που τον υποδύεται ο Jonathan Majors, ο βασικός κακός για τις τρέχουσες φάσεις του multiverse του MCU.

Το Avengers: Secret Wars θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαΐου 2026.