Οι πρωτότυπες ταινίες θριαμβεύουν στο box office

9 μήνες πριν
barbie oppenheimer split image

Στο box office τις τελευταίες μέρες κυριαρχούν δύο ταινίες που άνοιξαν το ίδιο Σαββατοκύριακο: Barbie και Oppenheimer, δύο πρωτότυπες, μη franchise ταινίες που απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά και είδη. Μαζί, συγκέντρωσαν 235,5 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο, αντιπροσωπεύοντας το τέταρτο μεγαλύτερο άνοιγμα εισιτηρίων στην ιστορία.

Η Barbie είναι μια κωμωδία σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig και με πρωταγωνίστρια τη Margo Robbie στον ρόλο της διάσημης κούκλας. Η ταινία παρουσιάζει την Barbie ως μια σύγχρονη γυναίκα που παλεύει με την ταυτότητα και την καριέρα της. Η ταινία είναι μια φεμινιστική έρευνα που προσφέρει μια χιουμοριστική και αναζωογονητική προσέγγιση της κληρονομιάς της κούκλας.

Το Oppenheimer είναι μια βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Christopher Nolan και με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy ως τον επιστήμονα που κατασκεύασε την ατομική βόμβα. Η ταινία παρουσιάζει τον Οπενχάιμερ ως μια σύνθετη και συγκρουσιακή φιγούρα που αντιμετώπισε τις ηθικές συνέπειες της εφεύρεσής του. Η ταινία είναι ένα ζοφερό πορτρέτο που διερευνά τα ηθικά διλήμματα της επιστήμης και του πολέμου.

Και οι δύο ταινίες έλαβαν διθυραμβικές κριτικές και υψηλή βαθμολογία από κριτικούς και θεατές. Επίσης, προσέλκυσαν διαφορετικές δημογραφικές ομάδες, με την Barbie να προσελκύει περισσότερο γυναικείους θεατές και το Oppenheimer να προσελκύει περισσότερους άνδρες θεατές. Οι ταινίες επωφελήθηκαν επίσης από την έλλειψη ανταγωνισμού από άλλες κυκλοφορίες μεγάλου προϋπολογισμού, καθώς και από τον ενθουσιασμό των θαυμαστών που στην περίπτωση της Barbie ντύθηκαν ροζ και γιόρτασαν την άφιξή της πολυαναμενόμενης ταινίας.

Η εισπρακτική επιτυχία της Barbie και του Oppenheimer είναι μια ώθηση για την κινηματογραφική βιομηχανία, η οποία αγωνίζεται να ανακάμψει από την πανδημία και την άνοδο των υπηρεσιών video streaming. Η επιτυχία υποδηλώνει επίσης ότι το κοινό αναζητά φρέσκους χαρακτήρες και πρωτότυπες ιστορίες, αντί για κουρασμένες συνέχειες και franchise υπερηρώων.