Οι Ρώσοι προλαβαίνουν τον Tom Cruise, με ταινία στο διάστημα

1 έτος πριν
Ρώσοι στο διάστημα

Ο διάσημος σταρ ταινιών δράσης, Tom Cruise, έχει δηλώσει πως θέλει να γυρίσει μια ταινία στο διάστημα. Η επιθυμία του ενδεχομένως να εκπληρωθεί στο μέλλον, ωστόσο πλέον δεν θα μπορεί να έχει τα πρωτεία, αφού η ρωσικής παραγωγής ταινία The Challenge πρόλαβε να κάνει ακριβώς αυτό: να γυρίσει σκηνές στο διάστημα.

Πραγματικοί ηθοποιοί με σκηνοθέτη παρών, γύρισαν σκηνές στο διάστημα και στο trailer που ακολουθεί, βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να κινείται μέσα στο σκάφος σε κατάσταση μηδενικής βαρύτητας. Η ηθοποιός Yulia Peresid και ο σκηνοθέτης Klim Shepenko βρέθηκαν στον διαστημικό σταθμό της NASA, μαζί με το πλήρωμα του σκάφους Soyuz. Πέρασαν 12 ημέρες εκεί, καταγράφοντας υλικό περίπου 30 ωρών από το οποίο περίπου 35 λεπτά κατέληξαν στην ταινία.

Η πλοκή έχει να κάνει με τον κοσμοναύτη Ivanov, αρχικά, ο οποίος χάνει τις αισθήσεις του μέσα στο σκάφος και οι γιατροί καταλήγουν πως πρέπει να γίνει επείγουσα επέμβαση στην καρδιά. Η καρδιοχειρούργος Zhenya Belyaeva ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο σκάφος και να κάνει την επέμβαση, στο διάστημα, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η ταινία του Tom Cruise, βάση φημολογίας, θα είναι εντελώς διαφορετική αφού θα έχει να κάνει με έναν καθημερινό άνθρωπο που ανακαλύπτει πως έχει τη δύναμη να σώσει τον κόσμο από ασύλληπτη καταστροφή. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά ξέρουμε πως οι Doug Liman και Christopher McQuarrie θα συμμετέχουν στην ταινία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα μετά το Mission Impossible 8.

Μάλιστα, ο Tom Cruise δήλωσε πως θέλει να πάει ένα -κυριολεκτικό- βήμα παραπέρα και να περπατήσει στο διάστημα, όχι απλώς να βρεθεί εκεί μέσα σε σκάφος για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ο διαστημικός σταθμός ISS, είναι βέβαιο πως θα τον περιμένει, αφού ο ηθοποιός έχει «χτίσει» τη φήμη του γυρίζοντας τολμηρές σκηνές δράσης δίχως κασκαντέρ, οπότε το διάστημα είναι ίσως η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων για τον ίδιο.