Οι ταινίες με υπερήρωες που περιμένουμε τη νέα κινηματογραφική περίοδο

1 έτος πριν
marvel

Οι ταινίες με υπερήρωες αποτελούν πια τη δημοφιλέστερη κατηγορία σε ό,τι αφορά τις ετήσιες κυκλοφορίες στους κινηματογράφους. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια φίλοι των κόμικς και των ταινιών συρρέουν στα σινεμά προκειμένου να δουν τις νέες περιπέτειες των αγαπημένων τους ηρώων, με τις εταιρείες να μην τους χαλούν χατίρι, φροντίζοντας να λανσάρουν διαρκώς καινούριες ταινίες. Το 2019 για να καταλάβεις, την τελευταία χρονιά πριν την πανδημία, οι ταινίες με υπερήρωες είχαν έσοδα σε ΗΠΑ και Καναδά που άγγιξαν τα 3,19 δισ.! Όσο για το τι μας έρχεται τους επόμενους μήνες; Έλα να δούμε τις σημαντικότερες κυκλοφορίες.

Black Panther: Wakanda Forever

Με τον Chadwick Boseman να έχει φύγει από τη ζωή, ο Ryan Coogler είχε μία αρκετά δύσκολη αποστολή αφού έπρεπε να συνεχίσει το στόρι του Black Panther με έναν τρόπο που θα τιμούσε τόσο τα ιδανικά του ήρωα, όσο και τον ίδιο τον εκλιπόντα, στρέφοντας την προσοχή του κοινού όμως αλλού και δίχως να επιλέξει κάποιον άλλο ηθοποιό για τον ρόλο του Black Panther. Το αποτέλεσμα; Το Wakanda Forever στέκεται επάξια στο ύψος του.

Shazam! Fury of the Gods

Με το πρώτο Shazam! να έχει κυκλοφορήσει το 2019, ο σχεδιασμός του sequel του ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά. Zachary Levi, Asher Angel, Adam Brody και Helen Mirren συνθέτουν μεταξύ άλλων ένα καστ που υπόσχεται να μας καθηλώσει στα τέλη του τρέχοντος έτους. Σε τελική ανάλυση ποιος δεν έχει ονειρευτεί να μετατρέπεται σε υπερήρωα λέγοντας απλά μια λέξη (και τι λέξη)!

Aquaman and the Lost Kingdom

Μετά τον The Rock, ακόμα ένας ηθοποιός με φυσικό παρουσιαστικό που παραπέμπει σε… υπερήρωα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει σε μία σούπερ περιπέτεια -μόνο που ο Jason Momoa θεωρείται «βετεράνος» πλέον. Ο Aquaman επιστρέφει με το sequel της ομώνυμης ταινίας του 2018, σε μια ιδέα μάλιστα που συνέλαβε ο ίδιος! Μαζί του ο Willem Dafoe και η Nicole Kidman. Πρόσφατα μάλιστα μάθαμε ότι στην ταινία θα δούμε και την επιστροφή του Batman όπως τον υποδύεται ο Ben Afleck.

The Flash

O Flash είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ήρωες της DC, οπότε η ομώνυμη ταινία που αναμένεται το 2023 όπως φαντάζεσαι δύσκολα περνά απαρατήρητη. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η παραγωγή του φιλμ (έστω, τα πρώτα-πρώτα στάδιά της) ξεκίνησε τη δεκαετία του 80! Εν τέλει η δουλειά απέδωσε καρπούς και ο Ezra Miller είναι έτοιμος να κλέψει καρδιές!

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Η 5η φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel ξεκινάει τον επόμενο Φεβρουάριο με την επιστροφή του Ant-Man. Ο πλήρης τίτλος της ταινίας προϊδεάζει για αρκετή δράση, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο «κακός» της ταινίας, ο Kang, ο οποίος σύμφωνα μ’ αυτά που μάθαμε από την πρόσφατη Comic-Con, είναι επιπέδου…Thanos

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Μετά από αρκετά προβλήματα κατά την παραγωγή, η τρίτη και τελευταία -όπως όλοι λένε- των Guardians, καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Μαίου. Ολόκληρη η ομάδα που αποτελείται από τους Star-Lord, Rocket, Groot, Drax, Mantis και Nebula επιστρέφει μετά την παρουσία της στο τελευταίο Thor για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη της πρόκληση.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Δε γίνεται λίστα με ταινίες υπερηρώων χωρίς Spider-Man! Στο Across the Spider-Verse, ο Miles Morales με τη Gwen Stacy ξεκινούν ένα ταξίδι στο multiverse, συγκεντρώνοντας μία νέα ομάδα από… Spider-People προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί μία νέα απειλή. Πρόκειται για την πρώτη ταινία Marvel του Joaquim Dos Santos μετά το The Invincible Iron Man του 2007 και απ’ ό,τι ακούγεται, επιστρέφει και ο Nicolas Cage!

Black Adam

O The Rock πρωταγωνιστεί επιτέλους σε μια ταινία με υπερήρωες και ο Black Adam της DC μοιάζει να είναι η τέλεια περσόνα γι’ αυτόν. Ένας διεφθαρμένος αντιήρωας με μοναδικό σκοπό του να καθαρίσει την υπόληψη και το όνομά του. Ο The Rock εν τω μεταξύ ρώτησε τους φαν του αν ήθελαν να παίξει τον Shazam ή τον Black Adam: ο λαός μίλησε, η ταινία έρχεται.