Αυτές είναι οι κυριότερες ανακοινώσεις της ComicCon 2022

1 έτος πριν
comicon 2022

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η φετινή ComicCon. Για ένα τριήμερο στα τέλη του Ιουλίου η «καρδιά» των απανταχού φίλων των κόμικς, των superheroes και όχι μόνο χτυπούσε στο Σαν Ντιέγκο, εκεί όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και στούντιο έδωσαν ραντεβού σε μία μάχη εντυπώσεων που, η αλήθεια είναι, πολύ μας είχε λείψει. Τι ξεχωρίσαμε όμως;

H MARVEL παρουσίασε το πρόγραμμα της 5ης φάσης του MCU το οποίο είναι γεμάτο κινηματογραφικά blockbusters. Τι να πρωτοξεχωρίσει κανείς; Το Ant-Man and the Wasp: Quantumania ή μήπως το Guardians of the Galaxy Vol. 3; Το The Marvels ή μήπως το Captain America: New World Orders; Για να μην προτρέχουμε πάντως, η 4η φάση ολοκληρώνεται οσονούπω και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο με την κυκλοφορία του Black Panther: Wakanda Forever.

Η Marvel όμως έθεσε ξεκάθαρα και τους στόχους για το μέλλον, με ολόκληρο το πρόγραμμα ταινιών και σειρών για τη 5η φάση του MCU αλλά και μια πρώτη εντυπωσιακή γεύση από την 6η φάση. First things first, το πρόγραμμα της 4ης φάσης αποτελείται από τις εξής ταινίες και σειρές:

  • Ant-Man and The Wasp: Quantumania – 17 Φεβρουαρίου 2023
  • Secret Invasion – Άνοιξη 2023
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5 Μαΐου 2023
  • Loki Season 2 - Καλοκαίρι 2023
  • Echo - Summer 2023
  • The Marvels – 28 Ιουλίου 2023
  • Blade – 3 Νοεμβρίου 2023
  • Ironheart – Φθινόπωρο 2023
  • Agatha: Coven of Chaos - Χειμώνας 2023/2024
  • Captain America: New World Order – 3 Μαΐου 2024
  • Daredevil: Born Again - Άνοιξη 2024
  • Thunderbolts – 26 Ιουνίου 2024

Για την 5η φάση -που ακόμα είναι μακρυά- γνωρίζουμε ότι η αρχή θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου του 2024 με μια νέα ταινία των Fantastic Four, στην οποία θα συμμετέχει νέο καστ ηθοποιών. Πιο δυνατό όμως είναι το κλείσιμο της 5ης φάσης με τους Avengers να επιστρέφουν με 2 ταινίες, η πρώτη στις 2 Μαΐου 2025 με τίτλο The Kang Dynasty και στις 7 Νοεμβρίου 2025 με το Secret Wars.

Υποχρεωτική αναφορά στο Black Adam με τον Dwayne Johnson (τον The Rock ντε!) να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όλη τη Justice Society, όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ. Ένας αντιήρωας με τα όλα του, ο Black Adam (τον οποίο υποδύεται ο Johnson) είναι ο βασικός αντίπαλος του Billy Batson ή Shazam. Σου θυμίζουμε κάπου εδώ βέβαια ότι η ταινία Shazam! τα πήγε εξαιρετικά οπότε η συνέχεια του όλου στόρι με τίτλο «Fury of the Gods” θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το φιλμ κάνει πρεμιέρα στις 21 Δεκεμβρίου του 2022 και το trailer αποτελεί ένα από τα highlights της φετινής ComicCon.

Για τους φίλους του high fantasy τώρα, η AMAZON μας έκανε λίγο σοφότερους αναφορικά με το επερχόμενο -και πανάκριβο- The Lord of the Rings: The Rings of Power. Θυμίζουμε ότι η σειρά εξελίσσεται στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης-γης και εστιάζει στη δημιουργία των δαχτυλιδιών. Ο Sauron ωστόσο επιστρέφει δριμύτερος και οι φυλές της Μέσης-γης καλούνται να ενωθούν προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν. Με ενδιαφέρον περιμένουμε και το Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, μία ταινία με τη «στάμπα» του γνωστού pen & paper RPG, την «ευλογία» της Hasbro και τη Michelle Rodriguez, τον Chris Pine και τον Hugh Grant μεταξύ άλλων στο καστ.

Στα αξιοσημείωτα της ComicCon η επιστροφή του John Wick με τον Keanu Reeves να είναι ο… γνωστός cool Keanu Reeves ενσαρκώνοντας τον Wick με τρόπο που κανένας άλλος δε θα μπορούσε. Το τέταρτο φιλμ θα αποτελέσει και το φινάλε του franchise; Ποιος ξέρει…; Αυτό που ξέρουμε είναι πάντως το καστ της τρίτης σεζόν του Star Trek: Picard το οποίο περιλαμβάνει τους LeVar Burton, Gates McFadden και Michael Dorn.