Το Spotify θα λανσάρει το νέο συνδρομητικό πρόγραμμα "Supremium" που θα περιλαμβάνει ήχο Hi-Fi

10 μήνες πριν
spotify

Το Spotify Premium είναι η υψηλότερη συνδρομητική επιλογή που διατίθεται στη δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming μουσικής. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως downloads για ακρόαση χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο internet, και κυρίως χωρίς την αναπαραγωγή διαφημίσεων. Όμως αυτό θα αλλάξει, καθώς το Spotify σχεδιάζει να εισαγάγει μια νέα, πιο ακριβή βαθμίδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία θα κάνει το ντεμπούτο της με ένα νέο συνδρομητικό πρόγραμμα αργότερα μέσα στο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα βαθμίδα είναι γνωστή ως "Supremium" εσωτερικά. Αυτό το νέο σχέδιο θα αντικαταστήσει το σχέδιο Premium ως η πιο ακριβή διαθέσιμη βαθμίδα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνεται ώστε να δικαιολογείται η δημιουργία ενός νέου πλάνου. Ωστόσο, φημολογείται ότι ένα από τα προνόμια θα είναι ο ήχος υψηλής πιστότητας (Hi-Fi).

Το Spotify ανακοίνωσε αρχικά την πρόθεση να φέρει ήχο Hi-Fi στην πλατφόρμα του το 2021. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά έπεσαν στο κενό, καθώς η λειτουργία καθυστέρησε για άγνωστους λόγους. Φαίνεται όμως ότι το Spotify είναι κοντά στο λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης αυτής λειτουργίας, με τον ανταγωνισμό να την προσφέρει εδώ και αρκετό καιρό.

Εκτός από την προσθήκη ενός νέου συνδρομητικού προγράμματος, φαίνεται ότι τα προγράμματα Premium θα δουν μερικά διευρυμένα οφέλη. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Premium χρήστες θα αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε audiobooks, έχοντας τη δυνατότητα να ακούν δωρεάν συγκεκριμένους τίτλους κάθε μήνα ή για περιορισμένες ώρες.

Η τρέχουσα συνδρομή Premium κοστίζει 10,99€ για μεμονωμένα άτομα και 18,99€ για οικογένειες. Είναι επίσης άγνωστο ποια τιμή έχει αποφασίσει το Spotify να κοστολογήσει το νέο του Supremium πρόγραμμα.

Όπως φαίνεται το Spotify κάνει αρκετές δοκιμές στην πλατφόρμα του με νέα features, αν σκεφτείς ότι πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω στη νέα λειτουργία Offline Mix που αφορά τις αποθηκευμένες playlists όταν είσαι offline.