Στο trailer του “The Creator”, η τεχνητή νοημοσύνη είναι εχθρός της ανθρωπότητας

1 έτος πριν
the Creator trailer

Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας "The Creator" έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο μετά το ντεμπούτο του στο CinemaCon. Σε σκηνοθεσία του Gareth Edwards, γνωστού για τη δουλειά του στο "Rogue One: A Star Wars Story" και την ταινία "Godzilla" του 2014, η ταινία διαθέτει ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει τους John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Allison Janney και την πρωτοεμφανιζόμενη Madeleine Yuna Voyles. Το σενάριο γράφτηκε από τον Edwards και τον Chris Weitz, ο οποίος έγραψε επίσης το "Rogue One" μαζί με τον Tony Gilroy.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Washington υποδύεται τον Joshua, έναν σκληροτράχηλο πρώην πράκτορα των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της γυναίκας του (την υποδύεται η Chan), ο οποίος στρατολογείται για να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον αρχιτέκτονα της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει ένα όπλο ικανό να τερματίσει τον πόλεμο και την ίδια την ανθρωπότητα. Ο Joshua και η ομάδα του ταξιδεύουν σε εχθρικό έδαφος για να ανακαλύψουν ότι το όπλο είναι μια τεχνητή νοημοσύνη με τη μορφή ενός μικρού παιδιού.

Το "The Creator" είναι μια πρωτότυπη ιδέα επιστημονικής φαντασίας που δεν βασίζεται σε κάποιο βιβλίο ή κόμικ ή αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου franchise. Το trailer έχει λάβει θετικές κριτικές ενώ το καστ όπως όλα δείχνουν είναι εξαιρετικό. Οι προσδοκίες για την ταινία είναι μεγάλες εξαιτίας και του σκηνοθέτη της, με πολλούς να κατατάσσουν το Rogue One ως μία αν όχι την καλύτερη ταινία γύρω από το Star Wars τα τελευταία χρόνια.

Η ταινία προσφέρει μια νέα προσέγγιση στο είδος της επιστημονικής φαντασίας και εξερευνά θέματα τεχνητής νοημοσύνης και τη σχέση της ανθρωπότητας με την τεχνολογία. Θα έλεγε κανείς ότι το κεντρικό της θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ μετά την έλευση εργαλείων AI όπως το ChatGPT που έχουν δημιουργήσει ατελείωτες συζητήσεις για τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τους κινδύνους που αυτή περιέχει.

Το "The Creator" πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 29 Σεπτεμβρίου.