Τέλος (πιθανόν) οι super-hero ταινίες για τον Zack Snyder

4 μήνες πριν
zack snyder with gal gadot as wonderwoman and ben affleck as batman

Αν και η MARVEL πιστώνεται συχνά, και ενδεχομένως δικαίως, την κυριαρχία στην έκρηξη κυκλοφοριών ταινιών σούπερ ηρώων της τελευταίας 15ετίας, είναι κυρίως ο Zack Snyder που έχει, για καλό ή για κακό, ορίσει αυτή την τάση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Ωστόσο, τη στιγμή που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το δικό του σύμπαν, ο σκηνοθέτης φαίνεται πια πλήρως απογοητευμένος από τους ήρωες κόμιξ.

«Βρισκόμαστε σε μια ίδια πορεία, τίποτα έχει εξελιχθεί. Δεν έχω πλέον τον ενθουσιασμό που είχα κάποτε», λέει χαρακτηριστικά ο Snyder, αναφερόμενος στο είδος των ταινιών σούπερ ηρώων το οποίο εγκαταλείπει προς όφελος της επιστημονικής φαντασίας στη νέα του ταινία "Rebel Moon". 

Το συγκεκριμένο project βρισκόταν σχεδόν υπό ανάπτυξη για όσο χρονικό διάστημα και η "σούπερ-ηρωική" περίοδος του ίδιου, ξεκινώντας από μια σύντομη ιδέα βασισμένη στον Πόλεμο των Άστρων και εξελισσόμενη σε μια σειρά τύπου Game of Thrones. Τελικά κατέληξε σε 2 ταινίες, με πολλές προοπτικές επέκτασης πέρα από τη μεγάλη οθόνη σε συναφή media.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πέρυσι, ο Snyder πληροφορήθηκε ότι η Warner Bros είχε ήδη βρει τους επόμενους αρχιτέκτονες για τις ταινίες της DC στα πρόσωπα του James Gunn (Guardians of the Galaxy) και του παραγωγού Peter Safran.  

«Τους κάλεσα για να τους ευχηθώ τα καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο THR για τη μετάβαση της DC από το δικό του Snyderverse, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο μήνα. Όπως υπογράμμισε, θέλει το νέο εγχείρημα να πετύχει.

Ο Zack Snyder είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σκηνοθέτες ταινιών με σούπερ ήρωες τα τελευταία χρόνια. Άρχισε την καριέρα του σκηνοθετώντας την ταινία "300" το 2006, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησε η σκηνοθεσία των "Watchmen" και "Man of Steel", η οποία αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας του με τη DC Comics σε ταινίες όπως ο "Batman v Superman", η "Justice League", καθώς και η αμφιλεγόμενη "Zack Snyder's Justice League". Ο Snyder έχει δώσει το δικό του στίγμα στη σκηνοθεσία ταινιών με σούπερ ήρωες, με το χαρακτηριστικό σκοτεινό ύφος και την έμφαση στη δράση.

Παρά το γεγονός ότι απέχει πλέον από την DC, σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να τον φέρουν ξανά στο προσκήνιο. Ωστόσο, φαίνεται πως ένας από τους πλέον επιδραστικούς διαμορφωτές της εκρηκτικής άνοδου του σινεμά των σούπερ ηρώων ετοιμάζεται πλέον να "κρεμάσει" μεταφορικά την κάπα του και να αφήσει πίσω αυτό το είδος.