Το Tetris γίνεται τηλεοπτική σειρά

1 έτος πριν
Tetris

Η ιστορία πίσω από το πώς το βιντεοπαιχνίδι Tetris έγινε παγκόσμιο φαινόμενο αποτελεί τη βάση μιας επερχόμενης ταινίας για την οποία μόλις κυκλοφόρησε το σχετικό trailer.

Ο Taron Egerton πρωταγωνιστεί ως Henk Rogers, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας που (spoiler) εξασφάλισε συμφωνίες για τη διανομή του Tetris στο Game Boy και σε άλλες κονσόλες. Ο σοβιετικός μηχανικός λογισμικού Alexey Pajitnov (τον οποίο υποδύεται ο Nikita Yefremov) δημιούργησε το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά επειδή ήταν κυβερνητικός υπάλληλος, δεν έλαβε τα αρχικά δικαιώματα.

Ίσως όλα τα παραπάνω να μην ακούγονται ως η πιο συναρπαστική βάση για ένα θρίλερ, αλλά τα δικαιώματα του κλασικού παιχνιδιού παζλ ήταν μπλεγμένα σε μια σύγκρουση μεταξύ κομμουνισμού και καπιταλισμού. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν συνόδευε το Gameboy, τη θρυλική φορητή παιχνιδοκονσόλα της Nintendo, η πορεία της δεν θα ήταν η ίδια.

Το γρήγορο τρέιλερ (με την κατάλληλη μουσική επένδυση από το "The Final Countdown") αναδεικνύει κάποια από αυτή την ένταση. Ο Rogers συναντά την αντίσταση ενός Βρετανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης που επιθυμεί το παιχνίδι για τους δικούς του σκοπούς, πρακτόρων της KGB, ακόμη και του ίδιου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η ταινία Tetris ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από άλλες μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη και μικρή οθόνη αφού εστιάζει κυρίως στα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν την κυκλοφορία του και όχι στο ίδιο το παιχνίδι καθ’ αυτό. Αυτό θα το δούμε να ισχύει σύντομα με μια άλλη μεταφορά ενός κλασσικού παιχνιδιού, του Pac-man το οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα φτάσει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες ως live action ταινία.

Αν ξαφνικά νιώσεις την ανάγκη να περιστρέφεις σχήματα που πέφτουν και να δημιουργείς οριζόντιες γραμμές με αυτά, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να παίξεις Tetris σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική έκδοση του παιχνιδιού μόλις κυκλοφορησε στο Nintendo Switch Online ως μέρος του πρώτου κύματος τίτλων Game Boy στην υπηρεσία.