Θα υπάρξει και τρίτο Dune, με τον Βιλνέβ να επιστρέφει στη σκηνοθεσία

1 εβδομάδα πριν
dune

Ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ, γνωστός για την επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του Dune, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Legendary για το επόμενο κινηματογραφικό του εγχείρημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στούντιο έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου "Nuclear War: A Scenario" της Άννι Τζέικομπσεν, ενώ παράλληλα συζητά με τον Βιλνέβ για τη δημιουργία μιας τρίτης ταινίας βασισμένης στο Dune.

Ο Βιλνέβ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την παραγωγή, τη διασκευή του σεναρίου ή και τη σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ η σύζυγος και συνεργάτιδά του, Τανιά Λαπουάντ, αναμένεται επίσης να συμμετάσχει στην παραγωγή. Το βιβλίο της Τζέικομπσεν, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, διερευνά τις πιθανές συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου, βασιζόμενο σε αποκλειστικές συνεντεύξεις με ειδικούς και στρατιωτικούς που είτε έχουν εμπλακεί στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων είτε γνωρίζουν τα σχέδια αντίδρασης σε περίπτωση ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, το Dune: Part Two, η δεύτερη ταινία της διλογίας του Βιλνέβ, συνεχίζει να σημειώνει εντυπωσιακά έσοδα στα ταμεία, έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 630 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Με πρωταγωνιστές τους Τίμοτι Σάλαμε, Ζεντάγια και πλήθος αστέρων του Χόλυγουντ, η ταινία είναι μέχρι στιγμής η πιο εμπορική για το 2024. Σε αυτήν, ο Πολ Ατρείδης (Σάλαμε) αναλαμβάνει τον προφητευμένο ρόλο του και μάχεται για να εκδικηθεί όσους κατέστρεψαν την οικογένειά του. Το πρώτο μέρος της διλογίας, που κυκλοφόρησε το 2021, είχε επίσης μεγάλη επιτυχία, με εισπράξεις άνω των 402 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η Άννι Τζέικομπσεν έχει γράψει πολλά βιβλία, όπως τα "Area 51", "Operation Paperclip", "The Pentagon's Brain", "Phenomena", "Surprise", "Kill Vanish" και "First Platoon". Επιπλέον, έχει εργαστεί ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στη σειρά "Tom Clancy's Jack Ryan". Η ενδεχόμενη συνεργασία της με τον Βιλνέβ και τη Legendary αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς φέρνει μαζί δύο ταλαντούχους δημιουργούς με ιδιαίτερη αφηγηματική δεινότητα και οξυδερκή ματιά στα σύγχρονα θέματα.