Το Warhammer θα γίνει ταινία και τηλεοπτική σειρά, με πρωταγωνιστή τον Henry Cavill

1 έτος πριν
Henry Cavill

Το Warhammer, το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι πολεμικών μινιατούρων, πρόκειται να γίνει ταινία και τηλεοπτική σειρά, με πρωταγωνιστή τον Henry Cavill.

Ο πρώην ηθοποιός του Superman θα είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός της προσαρμογής, την οποία χαρακτήρισε «όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα». Η βρετανική εταιρεία Games Workshop, η οποία κατασκευάζει το παιχνίδι, δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει "καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία" με στούντιο σε ότι αφορά την πνευματική της ιδιοκτησία, επιβεβαιώνοντας ότι το project θα περιλαμβάνει αρχικά την ανάπτυξη του σύμπαντος του Warhammer 40.000.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Cavill επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιστρέψει για να υποδυθεί τον Superman στο σύμπαν της DC Comics.

Ο Cavill έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αγάπη του για το Warhammer, ένα πολεμικό παιχνίδι φαντασίας όπου οι παίκτες ζωγραφίζουν περίπλοκες μινιατούρες και τις βάζουν να μάχονται μεταξύ τους.

Σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο Βρετανός ηθοποιός, 39 ετών, δήλωσε: «Λατρεύω το Warhammer από τότε που ήμουν παιδί, γεγονός που καθιστά αυτή τη στιγμή πραγματικά ξεχωριστή για μένα. Η ευκαιρία να καθοδηγήσω αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν από την αρχή του είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη».

Ένα άλλο δημοφιλές franchise επιτραπέζιων παιχνιδιών, το Dungeons and Dragons, έχει τη δική του ταινία που έρχεται το επόμενο έτος, με πρωταγωνιστή τον Chris Pine.

Η συμφωνία με το Warhammer δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα και μια περαιτέρω ανακοίνωση θα γίνει "εν ευθέτω χρόνω", σημείωσε η εταιρεία παιχνιδιών με έδρα το Νότιγχαμ. Η Games Workshop ιδρύθηκε από φίλους στο Λονδίνο το 1975, ως εταιρεία πώλησης επιτραπέζιων παιχνιδιών και συγγραφής ενός fanzine για περιπέτειες ρόλων, και εξελίχθηκε σε κυρίαρχο παίκτη στον κόσμο των μινιατούρων πολεμικών παιχνιδιών.

Με καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, η Games Workshop είναι γνωστή, κυρίως, για την παραγωγή των παιχνιδιών μινιατούρας Warhammer 40.000 και Age of Sigmar.

Για να παίξεις, τα μοντέλα και το έδαφος πρέπει να συναρμολογηθούν και (συχνά με μεγάλη τέχνη) να βαφτούν. Χρησιμοποιούνται σε ένα τραπέζι, όπου οι φίλοι μπορούν στη συνέχεια να δώσουν μάχη σε φανταστικούς κόσμους, αφηγούμενοι ιστορίες βασισμένες σε κανόνες και ιστορίες 40 ετών, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα παιχνίδια.

Παρά το γεγονός ότι τα καταστήματά της ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια του lockdown, οι πωλήσεις της εταιρείας εκτοξεύτηκαν στα ύψη, με τις μετοχές της εταιρείας κάποια στιγμή, όπως αναφέρεται να ξεπερνούν ακόμη και εκείνες της Tesla.

Ωστόσο, η Games Workshop είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εταιρεία μινιατούρων εδώ και χρόνια. Έχει το δικό της τμήμα έκδοσης βιβλίων και μεταξύ άλλων έχει προχωρήσει σε πολλές προσαρμογές βιντεοπαιχνιδιών, στην παραγωγή anime, σε συμφωνίες με τη Marvel Comics και κατασκευαστές παιχνιδιών. Όλα αυτά βασίζονται στους κόσμους που δημιουργήθηκαν για να φιλοξενούν επιτραπέζιες μάχες.

Με βάση τα παραπάνω, η είδηση για τη συμφωνία για τηλεοπτική σειρά δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή η Games Workshop αξιοποιεί προσεκτικά την πνευματική της ιδιοκτησία εδώ και πολύ καιρό, κάτι παρόμοιο με το πως οι εταιρείες comics δεν είναι πλέον μόνο δημιουργοί κόμικς, αλλά έχουν καταλάβει το Χόλιγουντ.

Προηγούμενες προσπάθειες να δούμε μια παραγωγή του Warhammer υψηλής ποιότητας στη μικρή ή μεγάλη οθόνη, απέτυχαν, με ατελείωτες συζητήσεις στα φόρουμ των οπαδών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ασχολούνται με το ποιος θα μπορούσε να υποδυθεί τους διάσημους χαρακτήρες του παιχνιδιού.