30 χρόνια Super Mario Kart

1 έτος πριν
Super Mario Kart

Αν θέλεις να νοιώσεις γέρος, μπορούμε να σε ενημερώσουμε ότι το Super Mario Kart, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Nintendo, έγινε 30 χρονών. Το Super Mario Kart κυκλοφόρησε λίγα χρόνια μετά το Super Nintendo και ήταν μια περίεργη πρόταση από την Ιαπωνική εταιρεία. Το σενάριο απλό, ο Mario, ο αδελφός του, οι φίλοι και οι εχθροί τους μπαίνουν σε πίστα καρτ και τρέχουν σε επίπεδες, ψευδο-3D πίστες, βασισμένες σε μερικούς πολύ γνωστούς κόσμους του Mario. Το Mario Kart περιλαμβάνει κυρίως χαρακτήρες από τη σειρά Mario, όπως οι Mario, Luigi, Peach, Daisy, Donkey Kong, Bowser, Wario, Toad και Yoshi.

Τα όπλα του πρώτου παιχνιδιού περιλάμβαναν καβούκια χελώνας, λουλούδια φωτιάς και…μπανάνες. Όλα αυτά αποτελούν σήμερα τους άξονες της εμπειρίας του Mario Kart, αλλά τότε, σε σύγκριση με τα πιο προσεγμένα παιχνίδια αγώνων της δεκαετίας του 1990, όλα αυτά έμοιαζαν πολλοί θα λέγαν..ανόητα. Το Super Mario Kart σημείωσε μεγάλη κριτική και εμπορική επιτυχία αφού ήταν πολύ διασκεδαστικό ενώ οι αγώνες και οι μάχες για πολλαπλούς παίχτες ενισχύθηκαν περαιτέρω από την έκδοση για το N64, η οποία είχε εξαρχής τέσσερις θύρες χειριστηρίων.

Σε διάστημα τριών δεκαετιών η σειρά Mario Kart αριθμεί συνολικά δεκατέσσερα παιχνίδια, έξι σε οικιακές κονσόλες, τρία σε φορητές κονσόλες, τέσσερα παιχνίδια arcade που αναπτύχθηκαν από κοινού με τη Namco και ένα για κινητά τηλέφωνα. Το τελευταίο παιχνίδι της κύριας σειράς, το Mario Kart Live: Home Circuit, κυκλοφόρησε στο Nintendo Switch τον Οκτώβριο του 2020. Πάνω από 164,43 εκατομμύρια αντίτυπα της σειράς έχουν πωληθεί παγκοσμίως αποτελώντας ένα από τα επιτυχημένα franchise ανεξαρτήτου πλατφόρμας.

Η επιρροή του Mario Kart δεν περιορίζεται στα βιντεοπαιχνίδια αφού με αυτή την ονομασία ίσως έχει δει τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, βόλτες σε θεματικά πάρκα, spin-offs σε mobile games και μια στρατιά από παιχνίδια που προσπαθούν να αντιγράψουν και να αναπαράγουν τη μαγεία που προσφέρει Mushroom Kingdom, χωρίς όμως κάποια επιτυχία.