Δεν το κουνάει το Call of Duty από το PlayStation

1 έτος πριν

Τι κι αν η MICROSOFT εξαγόρασε -σχεδόν- την ACTIVISION BLIZZARD (μένει η έγκριση του deal από τις διάφορες επιτροπές ανταγωνισμού); Η πρώτη εμφανίζεται διατεθειμένη όχι απλά να τιμήσει στο έπακρο τη συμφωνία της δεύτερης με τη SONY σχετικά με τη διάθεση των τίτλων της σειράς Call of Duty στις κονσόλες της, αλλά να την επεκτείνει μάλιστα για «πολλά περισσότερα χρόνια».

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του τμήματος gaming της MICROSOFT, Phil Spencer με επιστολή του στον ομόλογό του στη SONY, Jim Ryan, έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση της εταιρείας του σχετικά με τη συνέχιση της παρουσίας του Call of Duty στο PlayStation. Μάλιστα ο Spencer δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να παραδεχθεί την κίνησή του όπως και το περιεχόμενο της επιστολής του, με ανακοίνωσή του: «Τον Ιανουάριο προσφέραμε στη Sony τη γραπτή δέσμευσή μας με την οποία εγγυόμαστε την παρουσία του Call of Duty στο PlayStation, με παρόμοιες λειτουργίες και περιεχόμενο (σ.σ. με το Xbox) για αρκετά επιπλέον χρόνια τουλάχιστον μετά το πέρας του ισχύοντος συμβολαίου με τη SONY, μία προσφορά που ξεφεύγει σημαντικά από τις τυπικές συμφωνίες της βιομηχανίας του gaming».

Κατά καιρούς η MICROSOFT έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της η μετατροπή του Call of Duty σε αποκλειστικότητα του Xbox, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που η δέσμευσή της γίνεται με τρόπο τόσο επίσημο. Σε αυτό έχει παίξει τον ρόλο της φυσικά η ανάλυση του deal της με την ACTIVISION BLIZZARD από τις διάφορες εθνικές επιτροπές ανταγωνισμού, με τη MICROSOFT να πασχίζει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι απλά και μόνο η συμπερίληψη των Call of Duty στο Game Pass θα αποτελεί μία σημαντική «νίκη» για τη MICROSOFT η οποία εν τοιαύτη περιπτώσει θα έχει προσθέσει ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα της («βέλος» που σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να κοντράρει ο ανταγωνισμός).