Φήμη: Χωρίς PlayStation, Xbox και NINTENDO η φετινή E3

1 έτος πριν
E3

Η Electronic Entertainment Expo, γνωστή από τους περισσότερους ως E3, είναι συνήθως το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τα videogames, αλλά το PlayStation, το Xbox και η NINTENDO όλα δείχνουν ότι δεν θα παρευρεθούν.

Ένα δημοσίευμα του IGN υποδηλώνει ότι κανένας από τους τρεις μεγάλους εκδότες δεν θα παρευρίσκεται φέτος στην έκθεση, η οποία παραδοσιακά διεξάγεται ως εβδομαδιαία εκδήλωση στο Λος Άντζελες, επιλέγοντας αντ' αυτού να διοργανώσουν τις δικές τους ξεχωριστές εκδηλώσεις. Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, με τη SONY να απέχει από την έκθεση από το 2019 ενώ πέρσι η E3 ακυρώθηκε εξαιτίας μη επαρκούς συμμετοχής εκθετών.

Η MICROSOFT ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Xbox θα επιστρέψει στο Λος Άντζελες τον Ιούνιο για το ετήσιο Summer Showcase, το οποίο αποτελεί μέρος της E3 για πάνω από μια δεκαετία. Ενώ η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα με την έκθεση, φαίνεται ότι η παρουσίαση του Xbox θα είναι μια εντελώς ξεχωριστή εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, η MICROSOFT δήλωσε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την E3, παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια της θα παρουσιάζονται ξεχωριστά. Το IGN ισχυρίζεται επίσης ότι η NINTENDO και το PlayStation θα παραλείψουν την έκθεση, αν και δεν είναι σαφές αν και οι δύο θα διοργανώσουν ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές κονσολών αποτελούν συνήθως ένα από τα κύρια αξιοθέατα της E3, προσελκύοντας συχνά χιλιάδες gamers και μέλη του Τύπου στην εκδήλωση στο Λος Άντζελες και εκατομμύρια παρακολουθούν ζωντανά τις συνεντεύξεις Τύπου από όλο τον κόσμο για να δουν ποια παιχνίδια θα ανακοινωθούν.

Παρόλο που η απουσία τους από την εκδήλωση θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα τη μείωση της προσέλευσης, πολλά παιχνίδια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην E3. Μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η Ubisoft, η Square Enix και η EA, συνήθως διαθέτουν σημαντική παρουσία και πιθανότατα θα παρουσιάσουν τα νέα τους παιχνίδια  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι τρεις μεγάλες εταιρείες του χώρου, τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνουν δικές τους παρουσιάσεις εκτός μεγάλων εκθέσεων, με τη NINTENDO να ξεκινά την τάση αυτή το 2011 με το πρώτο NINTENDO Direct. Έκτοτε, το PlayStation υιοθέτησε τη μορφή αυτή με τις παρουσιάσεις State of Play ενώ και το Xbox έχει πραγματοποιήσει πολλές παρόμοιες παρουσιάσεις.