Το franchise του Warcraft έρχεται σε Android και iOS

2 έτη πριν
Warcraft Franchise

Ενδιαφέροντα νέα επιφύλασσε στην τελευταία ενημέρωση των επενδυτών της η Activision Blizzard αφού όπως αποκαλύφθηκε, η Blizzard ετοιμάζεται να μεταφέρει το Warcraft σε mobile συσκευές Android και iOS.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν εξαιρετικά περιορισμένα αφού δεν αποσαφηνίστηκε αν αφορούσαν το World of Warcraft ή το Warcraft ως franchise γενικότερα. Θυμίζουμε πως το πρώτο διατίθεται ήδη σε δύο εκδόσεις αμφότερες στα PC: το τρέχον World of Warcraft και το World of Warcraft Classic -που ουσιαστικά αποτελεί την αρχική εκδοχή του παιχνιδιού, ένα restart σαν να λέμε για όσους θέλουν να ζήσουν την όλη εμπειρία από την αρχή.

Η ενημέρωση ανέφερε επί λέξει πως η Blizzard δουλεύει πάνω «σε σημαντικό νέο περιεχόμενο για το franchise του Warcraft για το 2022» στο οποίο περιλαμβάνονται «ολοκαίνουριο περιεχόμενο Warcraft σε mobile πλατφόρμες» και «νέες εμπειρίες στο World of Warcraft και το Hearthstone». Σημείωσε εδώ πως σε ό,τι αφορά το τελευταίο, το Hearthstone ξεκίνησε μεν ως spin off του Warcraft (άλλωστε ο αρχικός τίτλος του ήταν Hearthstone: Heroes of Warcraft) όμως στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και πλέον αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστό franchise.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Blizzard ψάχνεται όσον αφορά στη μεταφορά κάποιου υπάρχοντος franchise της σε smartphones και tablets. Το 2018 είχε ανακοινώσει το Diablo Immortal σε μία κίνηση που δεν ενθουσίασε ακριβώς την κοινότητα των φίλων της σειράς. Το παιχνίδι θα έπρεπε κανονικά να έχει κυκλοφορήσει ήδη, ωστόσο τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την ανάπτυξή του έχουν αναβάλει το λανσάρισμά του για φέτος τον Αύγουστο (και βλέπουμε). Το Hearthstone είναι ο μόνος τίτλος της Blizzard που έχει εμφανιστεί στην ώρα του σε iOS και Android κι αυτό διότι κυκλοφόρησε εκεί λίγους μήνες αφότου διατέθηκε στα PC.

Αν η εμπειρία του θρυλικού WoW δε σε αφήνει ασυγκίνητο ωστόσο, δοκίμασε το World of Warcraft: New Player Edition και να είσαι σίγουρος ότι η περιπέτειά σου στον κόσμο του Azeroth δε θα έχει προηγούμενο!