Η AMAZON ετοιμάζει ξανά ένα Lord of the Rings MMO παιχνίδι

11 μήνες πριν
Lord of the Rings

Η AMAZON Games ανακοίνωσε ότι φτιάχνει ένα νέο MMO παιχνίδι βασισμένο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει αναλάβει το στούντιο New World της AMAZON Games Orange County. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αφορά μια εντελώς νέα παραγωγή, ξεχωριστή από μια προηγούμενη προσπάθεια να γίνει ένα Lord of the Rings MMO που ακυρώθηκε από την AMAZON το 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AMAZON, το παιχνίδι θα είναι "μια περιπέτεια MMO ανοιχτού κόσμου που θα διαδραματίζεται στη Μέση Γη, με τις αγαπημένες ιστορίες της λογοτεχνικής τριλογίας The Hobbit και The Lord of the Rings. Για την ώρα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και πιθανότατα αρκετά χρόνια μακριά από την κυκλοφοροία. Όταν αυτό γίνει, θα κυκλοφορήσει σε PC και σε κονσόλες τελευταίας γενιάς, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι και την υπόθεσή του.

Για την έκδοση του παιχνιδιού, η AMAZON έκλεισε συμφωνία με τον κάτοχο των δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, την Middle-earth Enterprises, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον σουηδικό όμιλο Embracer Group. Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMAZON έχει ξεχωριστά τηλεοπτικά δικαιώματα για το έργο του J.R.R. Tolkien, αλλά τα δικαιώματα αυτά δεν καλύπτουν τα βασικά κείμενα των βιβλίων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που η τηλεοπτική σειρά The Rings of Power διαδραματίζεται σε διαφορετικό, πολύ παλαιότερο χρονικό πλαίσιο.

Αυτή πάντως δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση που η AMAZON θα συνεργαστεί με την Embracer. Σύμφωνα με πληροφορίες, η AMAZON σκοπεύει να δημιουργήσει μια τηλεοπτική σειρά και μια ταινία βασισμένες στο Tomb Raider, καθώς και να συνεργαστεί με το στούντιο Crystal Dynamics για ένα νέο παιχνίδι του δημοφιλούς franchise. Η Embracer αγόρασε την Crystal Dynamics και τα δικαιώματα του Tomb Raider από την Square Enix πέρυσι και σαφώς βλέπει την AMAZON ως τον κατάλληλο συνεργάτη για να τη βοηθήσει να μετατρέψει τη Lara Croft σε ένα παγκόσμιο franchise.

Το MMO της AMAZON για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δεν θα είναι το πρώτο παιχνίδι του είδους του. Το The Lord of the Rings Online ξεκίνησε το 2007 στον απόηχο της τεράστιας επιτυχίας του World of Warcraft. Ήταν αρκετά καλό και εξακολουθεί μάλιστα να λειτουργεί, αν και δεν έφτασε ποτέ σε τόσο μεγάλο κοινό όσο τα βιβλία.

Η AMAZON χτίζει ένα αξιοπρεπές ιστορικό στο χώρο των MMO, έχοντας ξεκινήσει με επιτυχία το δικό της New World και τη δυτική έκδοση της κορεατικής επιτυχίας Lost Ark της Smilegate. Από την άλλη η Embracer δήλωσε ότι αναμένεται να κυκλοφορήσει πέντε παιχνίδια βασισμένα στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μέσα σε δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Gollum και του mobile game, του Heroes of Middle-earth της EA.