Η MICROSOFT φαίνεται να αποκλείει ανεπίσημα περιφερειακά τρίτων από το Xbox

5 μήνες πριν
Xbox

Πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες του Xbox που συνδέουν χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών ήρθαν «αντιμέτωποι» με μηνύματα σφάλματος που ανέφεραν ότι τα "μη εξουσιοδοτημένα" αξεσουάρ τους θα μπλοκαριστούν σε δύο εβδομάδες. 

Το σφάλμα, με την ένδειξη 0x82d60002, αναφέρει ότι το χειριστήριο δεν έχει κατασκευαστεί από τη MICROSOFT ή από εγκεκριμένο συνεργάτη. Ενθαρρύνει την επιστροφή της συσκευής και την επικοινωνία με τον έμπορο λιανικής πώλησης.

Αυτό συνέβη σε παίκτες που ενημερώθηκαν στην έκδοση 10.0.25398.2266 του λογισμικού συστήματος Xbox κατά την έναρξη του online παιχνιδιού. Η κινεζική εταιρεία Brook Gaming, η οποία κατασκευάζει χειριστήρια Xbox τρίτων κατασκευαστών, έγραψε στο Twitter για το πρόβλημα στις 20 Οκτωβρίου για να ενημερώσει τους πελάτες.

“Η Brook λυπάται βαθύτατα για την αναστάτωση και η ομάδα μηχανικών της επενδύει πλήρως στην εξεύρεση λύσεων για τη διατήρηση της λειτουργικότητας του προϊόντος” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, η MICROSOFT δεν έχει ακόμη σχολιάσει το ενδεχόμενο αποκλεισμού των χειριστηρίων τρίτων κατασκευαστών. 

Κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών, η MICROSOFT δημοσίευσε μια ιστοσελίδα στην οποία υποστηρίζει τη χρήση εξουσιοδοτημένου Xbox hardware και μόνο. Το πρόγραμμα “Designed for Xbox” ελέγχει για το αν πληρούνται τα πρότυπα ποιότητας για την απόδοση, την ασφάλεια και την ασφάλεια των περιφερειακών τρίτων κατασκευαστών. Η σελίδα προειδοποιεί ότι τα μη εξουσιοδοτημένα περιφερειακά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εμπειρία με το Xbox.

Πάντως η πολιτική αυτή είναι απογοητευτική για τους χρήστες, δεδομένου ότι τα controllers τρίτων κατασκευαστών μπορεί να είναι πιο προσιτά οικονομικά και με περισσότερες δυνατότητες. Τα εξειδικευμένα χειριστήρια, όπως τα fight sticks, προσφέρουν επίσης πολύ καλύτερες διατάξεις πλήκτρων για ορισμένα παιχνίδια. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι η MICROSOFT μπορεί να στοχεύει σε χειριστήρια τρίτων με ειδικά χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι επιτρέπουν την εξαπάτηση των gamers.

Παρόλο που τα κίνητρα και τα επόμενα βήματα της MICROSOFT παραμένουν ασαφή, τα μηνύματα σφάλματος υποδηλώνουν ότι σύντομα θα μπορούσε να γίνει μια σχετική κατάργηση των Xbox περιφερειακών που δεν έχουν άδεια χρήσης. Πολλοί χρήστες βλέπουν αξία στα χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών όταν ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες ή στον προϋπολογισμό τους. Υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες σχετικά με την παρουσία hardware που ευνοεί την εξαπάτηση των gamers, αλλά το μπλοκάρισμα όλων των μη εγκεκριμένων αξεσουάρ φαίνεται ως μια απόλυτη και μη φιλική προς τον καταναλωτή, λύση.