Η RIOT Games μηνύει την NETEASE επειδή αντέγραψε το παιχνίδι Valorant

1 έτος πριν
RIOT Games NETEASE

Η εταιρεία RIOT Games μήνυσε την Κινέζικη εταιρεία NETEASE με την κατηγορία ότι στο παιχνίδι Hyper Front για φορητές συσκευές «αντέγραψε σημαντικά στοιχεία του Valorant» σύμφωνα με την ιστοσελίδα Law360.

Εκτός από την κατηγορία της αντιγραφής του στυλ παιχνιδιού, η NETEASE κατηγορείται επίσης από τη RIOT Games ότι αντέγραψε στοιχεία του σχεδιασμού των χαρακτήρων, διάφορους χάρτες, σχέδια όπλων και πολλά άλλα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Polygon, η RIOT Games παρέπεμψε την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας ωστόσο κίνησε επίσης παρόμοιες διαδικασίες με καταγγελίες στη Γερμανία, στη Βραζιλία και στη Σιγκαπούρη.

Όπως και το Valorant, έτσι και το Hyper Front είναι ένα δωρεάν first person shooter που τοποθετεί ομάδες των πέντε να αναμετρηθούν μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους. Στην καταγγελία της, η RIOT Games επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του Hyper Front ξεκίνησε λίγο μετά την αποκάλυψη της πρώιμης έκδοσης του Valorant με την ονομασία «Project A» τον Οκτώβριο του 2019. Η NETEASE, εντωμεταξύ, παρουσίασε τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Hyper Front με την κωδική ονομασία «Project M».

Η διάθεση του Hyper Front στη Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του επικρίσεις από χρήστες ότι ήταν ουσιαστικά «αντίγραφο» του Valorant. Αν και η NETEASE προχώρησε σε τροποποιήσεις, όπως ισχυρίζεται η RIOT Games, οι παραβιάσεις της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι εκτεταμένες. Η τροποποιημένη έκδοση του Hyper Front είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα online καταστήματα για συσκευές Android και iOS, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις και 48.000+ κριτικές στο Google Play.

Η NETEASE επίσης βρίσκεται σε διαμάχη με την PUBG Corporation (που έχει αναπτύξει το γνωστό παιχνίδι Playerunknown Battlegrounds και αποτελεί θυγατρική της Krafton) για δύο ακόμη mobile παιχνίδια, με δύο δικαστές στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών να λένε ότι η NETEASE έχει μπροστά της μία «δύσκολη μάχη» στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συμφωνία διακανονισμού με την PUBG Corporation. Εντωμεταξύ, η RIOT Games διευθέτησε πρόσφατα μία ομαδική αγωγή που σχετίζεται με διακρίσεις φύλου προς $100 εκατομμύρια. Ακόμα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές του Xbox Game Pass θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν κάθε υπάρχον και μελλοντικό playable χαρακτήρα στα League of Legends.