Η SONY έχει πουλήσει περισσότερες από 40 εκατομμύρια κονσόλες PS5

8 μήνες πριν
ps5 dualsense controller

Η SONY ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει περισσότερες από 40 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 από την κυκλοφορία του συστήματος τον Νοέμβριο του 2020, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο για την εταιρεία. Η επίδοση αυτή αντιπροσωπεύει πωλήσεις περίπου 8 εκατομμυρίων μονάδων από την αρχή του έτους. Παρόλο που αυτό δεν ξεπερνά τις περσινές πωλήσεις των εορταστικών διακοπών όταν η SONY πούλησε 7,1 εκατομμύρια PS5 σε ένα τρίμηνο, η εταιρεία αναφέρει ότι τα αποθέματα είναι πλέον "σε πολύ καλό επίπεδο" και τα καταστήματα ανταποκρίνονται στη ζήτηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες δεν χρειάζονται να περιμένουν ακόμα και μήνες για να προμηθευτούν την κονσόλα όπως στο παρελθόν.

Το PS5 έφτασε τα 10 εκατομμύρια στους πρώτους οκτώ μήνες κυκλοφορίας του, επωφελούμενο από το λανσάρισμά του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2020, όταν πολλοί άνθρωποι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας. Το γεγονός αυτό κατέστησε την κονσόλα της SONY αυτή με τις ταχύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα. Η εταιρεία πλησιάζει πάλι αυτό το ρυθμό πωλήσεων ακόμη και στην καλοκαιρινή περίοδο όταν η ζήτηση συνήθως μειώνεται.

Στις αρχές του 2022, η SONY είχε αποστείλει περισσότερα από 117 εκατομμύρια PS4 και σχεδόν 157 εκατομμύρια PS2 από το 2013. Εν τω μεταξύ, η Nintendo είχε πουλήσει σχεδόν 123 εκατομμύρια Switch μέχρι το τέλος του 2022. Αυτές οι πρωτιές δεν προκαλούν έκπληξη δεδομένων των επιπλέον ετών παρουσίας των κονσολών στην αγορά, αλλά δείχνουν ότι η SONY έχει ακόμα δρόμο μπροστά της μέχρι να ξεπεράσει τις κονσόλες αυτές και να πιάσει την κορυφή στην τρέχουσα γενιά.

Μια επανασχεδιασμένη ή αναβαθμισμένη κονσόλα ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, ο κατάλογος παιχνιδιών βελτιώνεται, με περισσότερα παιχνίδια PlayStation να είναι αποκλειστικά για το PS5, συμπεριλαμβανομένων επερχόμενων blockbusters όπως το Spider-Man 2, με την εταιρεία να παρουσιάζει πρόσφατα μια εντυπωσιακή έκδοση κονσόλας. Η SONY εισέρχεται επίσης στα τέλη του 2023 με διάφορα αξεσουάρ όπως το PlayStation VR2 και τη συσκευή streaming Project Q.