PlayStation Showcase 2023: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του PlayStation

10 μήνες πριν
PlayStation buttons

Η επιστροφή του PlayStation Showcase ήταν όσο εντυπωσιακή περιμέναμε, με τη SONY να αποζημιώνει τους φίλους του PlayStation, με πολλά gaming trailers και ειδήσεις για την αγαπημένη τους παιχνιδοκονσόλα.

Στην 70λεπτη παρουσίαση, εκατομμύρια gamers συντονίστηκαν και πήραν μια γεύση από το άμεσο και μη μέλλον του PlayStation, με τις συναρπαστικές ανακοινώσεις να διαδέχεται η μία την άλλη. Από εκπληκτικά indie παιχνίδια από διάσημα στούντιο μέχρι ένα μυστηριώδες νέο project από την Bungie, αυτές είναι οι ειδήσεις που ξεχώρισαν από το φετινό PlayStation Showcase.

Project Q

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις αφορά το hardware, αφού η φημολογούμενη φορητή παιχνιδοκονσόλα είναι πραγματική αν και όχι όπως την περίμενες. Η επιστροφή της SONY στις φορητές παιχνιδοκονσόλες αφορά το Project Q (προσωρινή ονομασία), μια συσκευή που επικεντρώνεται στο streaming. Η εταιρεία αναφέρει ότι το Q επιτρέπει στους gamers να παίξουν μέσω streaming οποιοδήποτε παιχνίδι (εκτός των VR) από μια τοπική κονσόλα PlayStation 5 χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Remote Play μέσω Wi-Fi. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι σε θέση να παίζει παιχνίδια από μόνη της, αλλά επεκτείνει τη χρήση του PS5 μέσα στο σπίτι.

Στο σχεδιασμό που μπορείς να δεις, μοιάζει με ένα μεγάλο DualSense το οποίο στη μέση διαθέτει μία οθόνη 8 ιντσών. Η SONY δεν γνωστοποίησε άλλες πληροφορίες πέρα από το ότι το Project Q θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος και θα συνοδεύεται και από τα νέα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας που θα φέρουν το brand του PlayStation.

Marvel's Spider-Man 2

Το Marvel's Spider-Man 2 αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές του PlayStation Showcase 2023, καθώς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποκλειστικότητες του PS5 φέτος. Το γεμάτο εκπλήξεις gameplay video που είδαμε, ξεχωρίζει από δράση καθώς ο Peter Parker και ο Miles Morales κάνουν βόλτες στη Νέα Υόρκη. Είδαμε ακόμα μερικές από τις νέες δυνάμεις του Peter με τη μαύρη στολή και μας σύστησε τον Kraven the Hunter. Δυστυχώς, δεν μάθαμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορία, πέρα από το ότι έρχεται το φθινόπωρο.

Marathon

Η εταιρεία ανάπτυξης του Destiny 2, η Bungie, δεν βρίσκόταν στην επικαιρότητα από τότε που εξαγοράστηκε από τη SONY, εστιάζοντας κυρίως στο κεντρικό MMO της. Αυτό άλλαξε κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase με την αποκάλυψη του τελευταίου της παιχνιδιού, του Marathon. Το μυστηριώδες κλιπ έδειξε αυτό που φαίνεται να είναι ένα ψυχεδελικό sci-fi shooter, αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες. Μια περιγραφή για το παιχνίδι στο YouTube το αποκαλεί PVP shooter ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε PS5 και PC. Κατά τα άλλα, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το project είναι μια αναβίωση μιας κλασικής σειράς shooter της Bungie της δεκαετίας του 1990.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater remake

Ένα remake του Metal Gear Solid 3: Snake Eater φημολογούνταν έντονα πριν από την παρουσίαση της SONY, και οι φήμες αυτές αποδείχθηκαν απολύτως αληθινές. Είδαμε ένα κινηματογραφικό trailer που μας έκανε να ανατριχιάσουμε αποκαλύπτοντας τον Snake κρυμμένο σε μια ζούγκλα καθώς έπαιζε το εμβληματικό τραγούδι του παιχνιδιού. Ως trailer, δεν ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Δεν είδαμε ούτε δευτερόλεπτο από το gameplay, αποτελώντας στην ουσία μια πρώτη γεύση για το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών να παίρνει ένα άξιο remake για το PS5.

Ghostrunner 2

Το πρώτο παιχνίδι Ghostrunner αποτέλεσε κάτι σαν ένα “κρυφό διαμάντι” όταν κυκλοφόρησε. Το παιχνίδι δράσης πρώτου προσώπου περιείχε μανιώδη ξιφομαχία και γρήγορους γρίφους. Η σειρά αποκτά ένα πολύ μεγαλύτερο sequel με το trailer να δείχνει μια πιο καλαίσθητη δράση, εισάγοντας το στοιχείο οδήγησης ενός οχήματος, καθώς βλέπουμε τον κύριο χαρακτήρα του να κάνει βόλτες με μια μοτοσικλέτα.

Sword of the Sea

Η εταιρεία ανάπτυξης Giant Squid παρουσίασε το τελευταίο της project, το οποίο για άλλη μια φορά μεταφέρει τους παίκτες πίσω στην έρημο. Το εκπληκτικό teaser δείχνει έναν χαρακτήρα να κάνει skateboard πάνω στην άμμο με ένα σπαθί, κάνοντάς το να μοιάζει με διασταύρωση του Tony Hawk's Pro Skater και του Journey. Είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ανακοινώσεις indie που είχαμε στο φετινό PlayStation Showcase, το οποίο κατακλύστηκε από παρόμοιες ανακοινώσεις.

Assassin’s Creed Mirage

Ένα νέο Assasins Creed έρχεται στις 12 Οκτωβρίου, με τα γεγονότα σ’ αυτό να διαδραματίζονται στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα. Σύμφωνα με την Ubisoft, το Mirage θα απομακρυνθεί από την περίπλοκη μορφή RPG των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς και θα προτιμήσει ένα πιο εστιασμένο στυλ δράσης και περιπέτειας. Ο Basim θα έχει στη διάθεσή του πλήθος από τα αγαπημένα εργαλεία των Assassin's, όπως το κρυφό λεπίδι που κόβει τα δάχτυλα, καθώς και νέες δεξιότητες, όπως η ικανότητα του άλματος επί κοντώ. Περισσότερα για το παιχνίδι θα μάθουμε στις 12 Ιουνίου στο προγραμματισμένο Ubisoft Forward 2023.

Neva

Δεν θα ήταν μια καλή παρουσίαση χωρίς ένα δακρύβρεχτο indie. Το Neva είναι το τελευταίο παιχνίδι από την ομάδα πίσω από το Gris, και φαίνεται ότι δεν θα αφήσει στεγνό μάτι στο σπίτι. Αν και δεν μάθαμε πολλά πράγματα όσον αφορά το gameplay, είδαμε ένα δακρύβρεχτο trailer που εξιστορεί την τραγική ιστορία μιας γυναίκας και ενός μεγαλοπρεπούς πλάσματος του δάσους. Πιθανότατα μπορείς να μαντέψεις τι συμβαίνει σε αυτό, αλλά αξίζει να το παρακολουθήσεις για να δεις το πανέμορφο καλλιτεχνικό του στυλ σε δράση.

Dragon's Dogma 2

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Dragon's Dogma 2, φάνηκε ότι δεν θα ακούγαμε πολλά γι' αυτό για πολύ καιρό. Γι' αυτό και ήταν ένα μικρό σοκ όταν η συνέχεια απέκτησε ένα πλήρες trailer παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Υπάρχουν πολλά να κατανοήσουμε στο γεμάτο trailer, το οποίο δείχνει τόσο τις κινηματογραφικές εικόνες όσο και την αιματηρή μάχη, Και φυσικά, ρίχνουμε επίσης μια ματιά σε έναν άγριο δράκο που πετάει φωτιές κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που ο "δράκος" βρίσκεται στον τίτλο του παιχνιδιού, σωστά; Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε πολλά περισσότερα, καθώς η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού παραμένει άγνωστη.

Ultros

Στην κατηγορία των ευρηματικών indie παιχνιδιών που διαθέτουν αξιομνημόνευτο design, το Ultros κλέβει την παράσταση. Ο τίτλος που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο PS4 και το PS5 την επόμενη χρονιά, φαίνεται να είναι μια ψυχεδελική περιπέτεια τύπου Metroidvania με ένα πρωτοφανές art style εμπνευσμένο από τον Moebius. Είναι το είδος του trailer που πρέπει να δεις για να το πιστέψεις, οπότε here it is το σε όλο του το πολύχρωμο μεγαλείο.

Final Fantasy XVI

Στις 22 Ιουνίου το νέο Final Fantasy θα βρίσκεται στον ΓΕΡΜΑΝΟ, με την Square Enix να γιορτάζει το γεγονός με ένα νέο trailer. Σ’ αυτό είδαμε τον Clive να αλληλεπιδρά με ένα σωρό χαρακτήρες γύρω από τη Valisthea, ενώ δεν έλειψε η εμφάνιση διαφόρων εντυπωσιακών τεράτων που αποτελούν παράδοση σε ένα από τα πιο ιστορικά franchise στο χώρο του gaming.

Alan Wake 2

Το πολυαναμενόμενο sequel του γνωστού παιχνιδιού τρόμου, αποκτά νέο trailer από τη Remedy. Στο ατμοσφαιρικό αυτό trailer βλέπουμε ξανά τον Alan Wake, ο οποίος φαινόταν να είναι παγιδευμένος στο Dark Place. Αυτή τη φορά, ο Wake συνοδεύεται από έναν νέο playable χαρακτήρα, την Saga Anderson, ο οποίος συνοδεύει τον Alan στην έρευνά του. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα trailer και παιχνίδια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της χορταστικής παρουσίασης του PlayStation Showcase 2023. Μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη την παρουσίαση μέσα από το επίσημο κανάλι του PlayStation στο YouTube ή για να σου κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, πατώντας εδώ.